Élet-Stílus

A túlélésért küzdenek a közös testtel, de két arccal született ikrek

Az orvosok már a terhesség elején figyelmeztették a szülőket a fejlődési rendellenességre, de ők hallani sem akartak az abortuszról.

„Ha mindössze két napot élnek, akkor se bánom meg a döntésemet, mert legalább volt két napom, amit együtt tölthettem velük” – nyilatkozta a gyerekek édesanyja, Renee Young az ausztrál 9 News Australia hírcsatornának. A hétgyermekes nő emellett azt is elárulta, orvosai már a terhesség elején figyelmeztették, gyermeke olyan ritka fejlődési rendellenességgel születik majd, ami az életét is veszélyeztetheti.

A szülők ennek ellenére úgy döntöttek, megtartják a babákat, akik tulajdonképpen olyan ikrek, akiknek fejlődésük korai szakaszában a testük nem, csupán az arcuk vált szét. Dr. Greg Kesby, a kicsik kezelőorvosa korábban az esettel kapcsolatban elmondta, a babák már a születésük pillanatától életveszélyben lesznek. „Úgy gondolom a legnagyobb veszélyt az jelenti majd, hogy nem lesznek képesek önállóan lélegezni.”


Kép forrása: A Current Affair/Nine Network

Csakhogy Faith és Hope minden előzetes esélylatolgatást félresöpörtek, ugyanis születésük után az első perctől teljesen önállóan lélegeztek. „Ez persze nem jelenti azt, hogy fellélegezhetünk, hiszen a kicsik állapota nagyon súlyos. Az orvosok folyamatosan vizsgálják őket, hogy kiderüljön, van-e esélyük legalább a néhány hónapos túlélésre” – mondja az édesanya, aki hozzátette, addig is igyekszik minden idejét Hope-pal és Faith-tel tölteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik