Élet-Stílus

Darabokra hullott vontatás közben a bálna

Dél-Afrika partjainál sodródott partra a tetem, de az elszállításával meggyűlt a bajuk a helyieknek.

Veszélyes dolog egy bálnatetem, elég csak a tavalyi év egyik leggusztustalanabb videójára gondolni, amiből aztán mém is született. De egy kanadai kisváros lakói is aggódtak már amiatt, nehogy felrobbanjon a közelükben partra sodródott 26 méteres bálna.

A helyiek attól féltek, ha robban a tetem, hatalmas mennyiségű metán is felszabadul majd. A városi tanács arra is gondolt, hogy a helyi halászokkal kiviteti a tetemet a nyílt vízre, de szakértői felügyelet hiányában lemondtak erről a tervről.

Egy másik kanadai városka lakói pedig a neten árultak nemrég egy tetemet, mert nem tudtak mit kezdeni vele, múzeumok, iskolák, vagy kutatóintézetek figyelmét szerette volna felkelteni. Az üzletből végül nem lett semmi, először az árverő oldal szólt, később a környezetvédelmi hatóság helyezett vádemelést kilátásba, ha nem tűnik el a hirdetés. A polgármester később azt mondta, ha már eladni nem lehet, megpróbálják legalább azt elérni, hogy valaki ingyen elszállítsa a hatalmas bálnatetemet.

Elszállítani is veszélyes

A LiveLeak-re nemrég feltöltött videóban pedig azt látjuk, ahogy a dél-afrikaiak küzdenek az elszállítással. Egy ilyen tetem nagy is, büdös és nem vonzza a fürdőzni vágyó turistákat, így mindenképpen el kellett tüntetni. De nem volt könnyű feladat, mutatjuk:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik