Élet-Stílus

Öt hely, ahol soha ne készíts szelfit

Manapság nagyon népszerű a bárhol elkattintott önarckép, de vannak olyan élethelyzetek, amikor nem illik vagy nem tanácsos.

A Realclear.com állított össze egy tizenhármas listát, ebből válogatva mutatunk ötöt. De először vegyük át, mit is jelent a szelfi, a szelfizés. Kell hozzá egy okostelefon, amin van előoldali kamera, meg egy extrovertált, magamutogató személyiség, illetve Facebook- vagy Instagram-fiók, ahol egyből meg lehet osztani a képeket.

1) Börtönben

„Én és a barátnőm épp a börtönben vagyunk” – de azért kattintunk néhányat, egyből meg is osztjuk, hogy mindenki láthassa. Nem jó ötlet. Senkinek nem ajánljuk, ha ott és akkor menőnek is tűnhet és sok virtuális lájkot hozhat a későbbiekben kevés ember díjazná valódi lájkkal.

Kép: imgur.com

2) Egy égő ház előtt

Igen, erre is volt már példa, bármennyire is nehéz elhinni. Prosztóság. Ha az ember nem is tud segíteni az oltásban, jobb hátrahúzódni és egy kicsit a zsebben hagyni a telefont.

Kép: imgur.com

3) Tevék közelében

A teve olyan, mint a ló, abból a szempontból, hogy elől harap, hátul rúg, középen meg ráz. De a szelfikkel eleve óvatosan kell bánni, ha állatkertben, vagy állatok közelében van az ember, elég, ha a harcias mókusra gondolunk, aki rátámadt a túlbuzgó fényképészre.

Kép: imgur.com

4) Rendbontás közben

Ez a pont egy kicsit hasonlít az 1)-es pontra, de nem minden rendbontás jár börtönbüntetéssel, itt az illusztráció éppen egy pályára berohanó nő, aki a leteperése előtti pillanatban nyomott rá a kattintásra. Egy életre meg lett örökítve a pillanat, de a földet érés pillanatában a telefonon túl a test is könnyen sérülhet.

Kép: imgur.com

5) A kórházban

Kórházba nem fotózkodni jár az ember és amíg brit tudósok nem bizonyítják a szelfi gyógyító erejét, addig az ilyen helyeken szintén a zsebben a telefon helye.

Kép: imgur.com

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik