Élet-Stílus

Örökbefogadott fiától kapott vesét az édesanya

A fiú úgy érezte, az egyetlen módja, hogy meghálálja azt a sok jót, amit az asszonytól kapott, ha neki adja a veséjét.

Azután, hogy szinte egész életét elárvult és elhagyott gyermekek gondozásával töltötte, Ingeborg McIntosh egyiküktől megkapta élete ajándékát. Az arizonai asszony házában az elmúlt évtizedek alatt több mint 120 gyermek fordult meg: többségük legfeljebb néhány hónapra maradt, míg nem találtak nekik megfelelő örökbefogadó szülőket. Ám egyikük, Jordan, végül Ingeborgnál talált végső otthonra is, az asszony ugyanis örökbefogadta az újszülött kisfiút.

“Amikor először a kezembe fogtam, tudtam, hogy elvesztem. Szinte azonnal beleszerettem” – emlékszik vissza az asszony az első találkozásra a kisfiúval, majd hozzáteszi, szinte azonnal beadta az örökbefogadási kérelmet. Ingeborgnak szerencséje volt, mivel a kisfiúra éppen nem várt egy család sem, a hatóságok beleegyeztek, hogy az asszonynál maradjon. Az örökbefogadást Jordan négy éves korában mondták ki.


Kép forrása: The Daily Mail

Anya és fia egész eddig egyetértésben, egymást támogatva éltek, ám tavaly nyáron kiderült, Ingeborgnak súlyos vesebetegsége van. “Több cisztát is találtak a vesémen, és közölték, a gyógyulásra nincs remény. Az egyetlen megoldás az átültetés maradt” – mondja az asszony, majd elárulja, örökbefogadott fia a diagnózis után, szinte azonnal jelentkezett donornak.

“Hiába próbáltam lebeszélni a dologról, ő ragaszkodott hozzá” – mondja az asszony, majd Jordan folytatja: “Amikor kiderült hogy, Ingeborg életét csak az átültetés mentheti meg, tudtam, mit kell tennem. Úgy éreztem, ez a célja az életemnek, hogy megmentsem az ő életét” – tette hozzá a fiú, majd a CBS-nek azt is elmondta, úgy gondolta ennél jobb módot arra, hogy megköszönje az asszony fáradozásait, nem találhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik