Élet-Stílus

Repülés közben szülte meg ikreit egy nő

A kismamánál nem sokkal a felszállás után indult be a szülés. Mivel a gép visszafordulni már nem tudott, a fedélzeten adott életet ikreinek.

A terhessége 35. hetében járó észak-orosz kismama, Irina Vaszilkova néhány nappal ezelőtt repülővel szeretett volna eljutni a Jakutföldön található Zirjankából Jakutszba. Csakhogy nem sokkal azután, hogy felszállt a Polar Airlines légitársaság AN-25 típusú repülőjére, és útnak indult, váratlanul megindult nála a szülés.

A kétségbeesett kismama azonnal értesített az egyik légiutas-kísérőt, aki miután tájékoztatta a pilótát a rendkívüli helyzetről, mindent megtett, hogy megnyugtassa Irinát. Utóbb elmondta, azt remélte, ha sikerül oldania a kismama feszültségét, késleltetheti a szülést legalább addig, míg Jakutszba érnek, ahol egy felkészült orvosi stáb várta érkezésüket.


A stewardess még sosem élt át hasonlót korábban
Képek forrása: Daily Mail

Nem járt sikerrel: a szülés a kényelmes székek és a társaság ellenére sem állt le. Amikor biztossá vált, hogy Irina a repülőgépen szüli meg gyermekeit, Christina, a légiutas-kísérő az utasok között keresett orvost, aki vállalta, hogy levezeti a szülést. Szerencséjükre az utasok között volt nőgyógyász, aki önként jelentkezett, hogy segít.

Az első babát nem sokkal a leszállás előtt segítették világra, míg a másodikat már azután, hogy a gép földet ért. Ezt követően megérkeztek a mentők is, akik megfigyelésre kórházba szállították az újdonsült anyukát és a babáit is. A hírek szerint mindhárman jól vannak. A nem mindennapi esemény után a Polar Airlines nagylelkű ajándékot adott a friss anyukának: élete végéig ingyen repülhet majd családjával a légitársaság gépein.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik