Élet-Stílus

Vállalta, hogy kihordja exférje és új párja gyermekét

A férfi új felesége a rák miatt vált terméketlenné. A volt feleség vállalta a béranyaságot.

Elképesztő nagylelkűségről tett tanúbizonyságot az a 34 éves brit asszony, aki azután, hogy megtudta, volt férjének és új párjának nem lehet saját gyermeke, vállalta a béranyaságot. Julie Brackenbury, akinek második házasságából két gyermeke is született, akkor döntött úgy, hogy segít exének, amikor megtudta, új felesége méhnyakrákban szenved és a kezelés miatt meddővé vált.

A Lincolnshire-ban élő Rebecca kálváriája akkor kezdődött, amikor férjével, Scottal elkezdett próbálkozni. „Nagyon vágytam már egy gyermekre, és magamon kívül voltam az örömtől, amikor Scott is beleegyezett a dologba. Szinte azonnal elkezdtünk próbálkozni” – meséli a 33 éves nő, aki ezután észrevette, hogy minden szex után vérzik.

„Egy percig sem vártam, és azonnal kivizsgáltattam magam. Féltem, hogy a vérzés azt jelenti, hogy talán sosem lehetek anya és sajnos igazam lett.” Rebeccánál nem sokkal később orvosa rosszindulatú polipot talált. „Teljesen összetörtem. Még csak 27 éves voltam, és rákos” – emlékszik vissza a nő, majd hozzáteszi, a legjobban azért fájt a szíve, mert tudta, ez azt jelenti, hogy ha túl is éli, soha nem lehet majd gyereke.


Julie (balra) és Rebecca (jobbra) életreszóló barátnők lettek
Kép forrása: The Daily Mail

„Sugárterápiát és kemoterápiát kaptam, de előtte ragaszkodtam hozzá, hogy néhány petesejtemet távolítsák el, hogy legalább mesterséges megtermékenyítéssel és béranya segítségével lehessen gyerekem.” Ekkor jött a képbe Julie, aki miután meghallotta mi történt, azonnal jelentkezett béranyának.

„Miközben a rákkal küzdött, egyre közelebb kerültem Rebeccához. Belegondolni is fájt, hogy bármennyire szeretne, nem lehet gyereke, így biztosan tudtam, amit teszek, helyes” – mondta Julie. Az új feleség végül elfogadta az ex segítségét, és 2010-ben IVF-kezelésre jelentkeztek. Csakhogy hiába termékenyítették meg és ültették be Julie méhébe Rebecca mindkét megmaradt petesejtjét, Julie nem maradt terhes.

A fiatalabb nő először saját bevallása szerint összeomlott, majd teljes erejével az örökbefogadáson kezdett munkálkodni. „Soha nem fogom elfelejteni Julie nagylelkűségét. Egy életre hálás vagyok neki” – mondta Rebecca, aki azóta egy új pár oldalán küzd az anyaságért, volt férje ugyanis nem támogatta az örökbefogadásról szóló terveket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik