Élet-Stílus

100 nap alatt 34 kilót fogyott anya és lánya

Külön-külön egyiküknek sem sikerült a fogyás, ezért most kivételesen együtt kezdtek bele. Az eredmény már 100 nap után is meggyőző.

Miután egyik napról a másikra véget ért a kapcsolata, és le kellett mondania a várva várt esküvőjét, a 49 éves Shawn Nichole lába alól kicsúszott a talaj. „Teljesen elhagytam magam” – emlékszik vissza, majd hozzáteszi, nem foglalkozott magával és nem járt emberek közé. „Utóbb még a főzést is feladtam, helyette inkább rendeltem, vagy ami még rosszabb, gyorsétteremből hoztam kaját magamnak és a gyerekeknek is.”

Nichole azután látta be, hogy változtatnia kell, amikor észrevette, nemtörődöm életmódja a gyerekein – különösen legidősebb lányán – is meglátszik. „Néhány hónap alatt mindketten rengeteget híztunk. Próbáltam erőt venni magamon, példát mutatva edzeni járni, de egy idő után valahogy mindig a lustaságom győzött.” Végül kicsit több mint három hónappal ezelőtt rábukkant a giveit100.com oldalára.

Az oldal lényege, hogy a regisztrálók megfogadnak valamit, amit 100 napon keresztül próbálnak betartani, amiben az oldal segít. Nichole-nak megtetszett a dolog és rábeszélte lányát, hogy csatlakozzon hozzá, és vágjanak együtt bele a fogyókúrába. Tessa szerencsére belement a dologba, a két nő élete pedig a feje tetejére állt: tévézés helyett edzeni járnak, egészségesen étkeznek. Mindezt együtt, egymást erősítve.

„Amióta anyával edzünk, minden sokkal jobb” – vallotta be Tessa, aki elárulta azt is, az osztályban eddig ő volt a legnehezebb gyerek. „Nemigen voltak barátaim. Úgy éreztem, hogy mindenki elítél a súlyom miatt, még akkor is, ha ezt nem mondja a szemembe. Utáltam őket, és ők is engem. Az egész borzasztó volt. Még jelentkezni se nagyon mertem, nehogy észrevegyék, hogy ott vagyok.”

A fogyókúra kezdete óta a lány 15 kilótól szabadult meg, és bár a változás már most látványos, azt mondja, még szeretné folytatni. „Sokkal magabiztosabb vagyok, jobb a kedvem, nem esik nehezemre mozogni, és egy jó érzés. Az pedig, hogy mindezt anyával értem el, csak még szebbé teszi az egészet.”

Nichole az elmúlt 100 napban lányához hasonlóan sokat változott, 19 kilót dobott le, és éppúgy mint Tessa, ő is folytatni szeretné az életmódváltást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik