Élet-Stílus

Halálosan megfenyegették, miután videóra vette az abortuszát

A 25 éves nő be akarta bizonyítani nőtársainak, hogy a rettegett eljárás nem olyan félelmetes. Rosszul sült el a terve.

Még csak néhány napja annak, hogy a 25 éves Emily Lett feltöltötte a Youtube-ra az abortuszáról készített kisfilmet, de máris főhet a feje a vihar miatt, amit a felvétellel kavart. Ahogy a videó terjedt a neten, úgy jelentek meg a felháborodott hozzászólók, akik Emilyt lelketlen gyilkosnak, számító r*bancnak és meggondolatlan, hideg dögnek kiáltották ki.


Képek forrása: Youtube

A fiatal nő utóbb letiltotta a hozzászólási lehetőséget, de mint mondja, a felvételt nem fogja eltávolítani. A Cosmopolitan.com-nak adott interjújában azt is elárulta, kifejezetten azért csináltatta a videót, mert ezt leszámítva nem talált egy olyan cikket, vagy videót sem, amiből egy abortuszra készülő nő objektíven tájékozódhatott volna. „Nem csoda, hogy rettegnek, ha fogalmuk sincs, mi vár rájuk. Épp ezért lett ez a videó; hogy bebizonyítsa az abortusz nem is olyan rettenetes.”

A 25 éves Emily Lett elmondása szerint még tavaly novemberben esett teherbe. Az interjúból kiderül, egészségügyi területen dolgozik, ennek ellenére elkövette azt a hibát, hogy nem védekezett megfelelően. Amikor megtudta terhes, sokáig gondolkodott, mi lenne a legjobb megoldás. „Végül az abortusz mellett döntöttem, mert tudtam, nem vagyok felkészülve arra, hogy felneveljek egy gyereket.” Az interjúból kiderült az is, Emily a döntését egyedül hozta meg, a gyermek apja ugyanis akkorra már nem volt része az életének.

A fiatal nő elmondta, nagyon meglepte milyen sokan rontottak rá a videó megjelenése után, de hozzátette azt is, számított rá, hogy lesz majd olyan, akiknek nem tetszik a felvétel. „Sokkal fontosabbnak tartom azokat a személyes történeteket, amiket hasonló cipőben járó nők osztottak meg velem. Megköszönték, hogy közzé tettem a videót, és elmesélték a saját történetüket. Hogy bűnösnek érezték magukat, hogy évekig mardosta őket a bűntudat, sőt azt is, hogy némelyiküket a saját párja nevezte gyilkosnak, miután túl volt a műtéten.” Emily úgy érzi, a témáról nem lehet eleget beszélni, mert még mindig nagyon sokan vannak, akik a bűntudatukat és a félelmeiket inkább magukba fojtják, semmint beszéljenek róla.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik