Élet-Stílus

„Nem érdemeltem meg a rákot” – betegségéről vall egy 23 éves

A fiú úgy véli, azoknak kellene helyette a kórházban feküdniük, akik soha egy percig sem foglalkoztak az egészségükkel.

23 éves. Színészként és személyi edzőként dolgozik. Tele van életörömmel, ami nem csoda, hiszen imádja az életet. Odafigyel magára: rendszeresen mozog, képes lefutni egy maratont és felemelni a súlya kétszeresét. Ez azonban most mit sem számít, hiszen élete legnagyobb harcát vívja. Az ausztrál Bartholomew Walshnál ugyanis egy hónapja, az állkapcsa mögött egy gyorsan növő, agresszív, ráadásul rosszindulatú daganatot fedeztek fel.


Kép forrása: news.com.au

Az amúgy jókedélyű és optimista srác egy pillanat alatt összeomlott, most épp egy komoly műtétre és a kemoterápiára jár. Mióta megtudta, hogy súlyos beteg, blogot vezet, melyben megpróbálja feldolgozni azokat az érzéseket, amiket a betegség vált ki belőle. A legfrissebb bejegyzésében arról ír, dühös. Dühös, mert a kórházban kell lennie. Mert beteg. Mert úgy érzi, azoknak kellene helyette a kórházban feküdniük, akik soha egyetlen percet sem foglalkoztak az egészségükkel. Azt írja:

„Nehéz szavakba önteni, mit is érzek ebben a pillanatban. Itt van például ez az eszeveszett, tehetetlen düh, amit azokkal szemben érzek, akik biztosra veszik az egészségüket. Akik semmit sem tesznek, csak végigeszik, végigdohányozzák az életüket.

23 vagyok, le tudok futni egy maratont, és simán ki tudom nyomin a testem súlyának kétszeresét. Mégis…

Mégis itt vagyok, pedig nem tettem semmi rosszat. Sőt! Minent jól csináltam, nem azt érdemeltem, hogy itt legyek. Dühít, hogy a körülöttem lévő dohányosok például, ha úgy éltek volna, ahogy én, most minden bizonnyal teljesen egészségesek lennének, és gondtalanok.

Tudom, egy ilyen blog nem elég erős ahhoz, hogy felrázza az embereket, de ti, akik olvassátok a soraimat, jegyezzétek meg jól: soha ne vegyétek biztosra az egészségeteket. Ne kössetek kompromisszumot és ne elégedjetek meg átlagossal.

És kérlek, kérlek találjátok meg mielőbb azt amit szerettek, és csináljátok azt! Tartsatok ki mellette!”


Ajánlott videó

Olvasói sztorik