Élet-Stílus

Mobilmustra az érettségik árnyékában

Telefonokat rakjuk ki az asztalra – hallják a napokban többször is az érettségit író diákok. De milyen telefonokat pakolnak ki és mit üzennek ezzel a társadalom és osztálytársaik felé?

A Facebookon – hol máshol? – futottunk bele az alábbi fotóba. Valaki, még mielőtt kirakta volna ő is a telefonját a többi mellé, még lefotózta a kínálatot a jó pár csavarral megterhelt matek érettségi előtt.

Túlnyomó, majdhogynem kétharmados többségben a Samsungok, néhány Sony, egy-kettő HTC – mi kiválasztottunk néhányat és leírjuk, mit üzen ez a 17-18 éves fiatal a telefonjával.

Mindegy, csak alma legyen

A képen kettő darab iPhone-t fedeztünk fel, az egyik a hármas szériából, a másik a négyes. A hármas szériát birtokló fiatal úgy gondolkodhatott, hogy „Apa, Anya, mindegy, csak legyen a hátára felfestve egy ilyen kiharapott alma, még mobilnet sem kell rá, képernyővel lefelé kiteszem az asztalra, aztán majd csak lesnek a többiek.” Egy ideig menő is volt, aztán megérkezett a négyes az osztályba és már nem tette ki a padra, képernyővel lefelé.

Kép: Hír24

Tepsiphone

Ezeknek a kéttenyérnyi telefonoknak már angol megfelelőjük is van, phablet, ami a phone és a tablet (táblagép) összeolvadása, de mi csak hívjuk tepsiphone-nak. A Samsung Galaxy S3 pont ilyen, hófehér, ahogy illik, a tulajdonosa biztos vigyáz rá, tok is van hozzá. Ennek a toknak csak egy hátránya van, nehézkes a szelfik elkattintása. Pedig – és ez csak ilyen első benyomás, már-már előítélet a részünkről – tulajdonosa rendszeresen kattintgat. Régebben tükörbe, ma már az előoldali kamerába.

A sokgombos

Apa kinőtt céges mobilját adta oda a csemetének, kicsit kopott, kicsit már lassúcska, de okos. „De hát Apa, ezen mennyi gomb van már? Biztos, hogy okostelefon ez?” Aztán a suliban mindenki hű, meg mindenki ha – okostelefon ez, jól van.

Az ellenállók

Ebben az osztályban – legalábbis akik kitették a telefonjukat az asztalra – kettő butatelefont találtunk. Kicsi kijelző, sok gomb, gyengécske kamera, se Facebook, se Instagram nem fut rajta, ellenben telefonálni és sms-t írni kiválóan lehet velük, és ha visszafogjuk magunkat a Snake nevű játékban, akkor még akkumulátora is sokkal tovább bírja, mint okos társaik esetében. Ők ketten az osztály hipszterei, semmi kétség.

Holnap töri érettségi, az atlasz legyen az érettségizőkkel!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik