Élet-Stílus

Megmenekült a kilakoltatástól a macskás Józsi bácsi

Rendeződni látszik az ügye a 80 éves nyugdíjasnak, aki egy fővárosi társasházban tart 20 cicát. Négy állatnak már új gazdája van.

Csaknem egy hónapja mutattuk be Józsi bácsit, aki már évtizedek óta macskák hadával él együtt önkormányzati kis lakásában. A lakók panaszai alapján már az a veszély fenyegette, hogy elveszíti otthonát. A Macskavilág Alapítvány vezetőjének közbenjárására azonban úgy tűnik, nem kell kilakoltatásra számítania a 80 éves mérnöknek.

Fotók: Kummer János

Szépvölgyi Zoltán a HÍR24-nek elmondta: megígérte az önkormányzatnak, hogy folyamatosan ivartalanítják a bácsi cicáit és gazdát is keresnek legalább tucatnyinak. Az elmúlt egy hónapban ivartalanítottak is 11 állatot, közülük egyet örökbe is adtak.

Hat kiscicát is elvittek Józsi bácsitól, közülük háromnak van már új otthona, hárman még várják leendő gazijukat, ketten a Cat Cafeban, köztük az egykori kis kedvenc, a “ferde nyakú”.

Ivartalanítani is kellene még 5-8 cicát, de arra már nem jutott pénze az alapítványnak, így ezek a műtétek későbbre tolódnak. Amint az összes kiscicának találnak gazdát, a felnőtt állatoknak is keresnek befogadót.

“Ha minden jól megy, pár hónap múlva Józsi bácsinak csak 4-5 macskáról kell majd gondoskodnia” – mondja Zoltán.

Megtudtuk tőle azt is, hogy Józsi bácsi szomszédai is kezdenek megnyugodni, mivel látják, hogy van előrelépés, már most is kevesebb cica van a folyosón és folyamatosan csökkenni fog az állatok száma a társasházban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik