Élet-Stílus

“Ide nem nagyon hozok fel nőt…” – a világ leggusztustalanabb legénylakásai

Tátongó hűtő, mosatlanhegyek és koszos zoknik, ameddig a szem ellát. Legénylakásokat mutatunk, ahogy még sosem látta őket.

Azok a szerencsés férfiak, akiknek a húszas – most már inkább harmincas – éveik legelején megadatik a “legényélet” egy albérlet vagy ne adj isten, egy saját lakás formájában, valamilyen különös és látszólag megmagyarázhatatlan okból még hosszú évek múltán is nosztalgiával gondolnak vissza erre az időszakra.

Nem mintha a férfiak olyan nagyon nehezen viselnék a nőt ház körül. Szó sincs róla, hiszen ki ne lenne végtelenül hálás azért, ha valaki minden áldott nap kivasalná helyette az inget vagy összepakolna a nappaliban, amikor épp más dolga van… Nem. Ennek a nosztalgiának sokkal prózaibb oka van, amit úgy hívnak: szabadság.

Csupa nagybetűs szabadság ráadásul, amikor még senki nem szólt be azért, mert nem ment le a szemét, és senki nem csinált világra szóló hisztit abból, hogy felhajtva maradt a vécéülőke.

Tény, azok a szerencsés férfiak, akiknek ma megadatik a legényélet – de legalábbis egy jó részük -, alaposan ki is használják ezt a néhány szabad évet… Erre bizonyíték ez a most következő fotósorozat is, amit egy amerikai fotográfus, bizonyos Michael Rababy készített, miközben bejutott egyik-másik barátja szupertitkos legénylakásába.

A fotósnak egy barát még azt is bevallotta, a rendetlenség és a káosz miatt sokszor inkább nem is hív fel nőt a lakásba. Hát mit ne mondjunk, a képeket nézegetve megértjük, miért nem.


Képek forrása: Michael Rababy

Persze lehet ezt másképp is csinálni. Itt van például egy igencsak pozitív példa Kaliforniából. A lakás macskabarát tulajdonosa egy vagyont költött arra, hogy legénylakását cicakompatibilissé alakítsa át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik