Élet-Stílus

Megjött az orosz válasz a spárgázó Van Damme-ra – videó

Retro-verzió, népzene, május 1 tematika: érdemes volt ennyit várni erre a válaszra.

Breaking: Oroszország reagált a Van Damme-videóra! Ki ne emlékezne a legendás reklámra, amelyen a belga akcióhős két kamion között spárgázik. A szenzációs reklámfilmnek azonnal készült egy raklapnyi paródiaváltozata: volt köztük székely és gázai is, Channing Tatum két zsúrkocsin abszolválta (majdnem) a feladatot, majd jött Chuck Norris és – mint mindig – lealázta összes korábbi ellenfelét.

Most pedig, apró fáziskéséssel ugyan, de reagált Oroszország is. Az eredeti Van Damme-videó 2013. novemberében került fel a YouTube-ra (jelenleg 72 milliós a nézettsége); az orosz változat pedig most május elsejére készült el.

A dátum fontos, hiszen a Béke – Munka – Május szlogen jelenik meg a videó végén (és a Boldog ünnepeket, elvtársak! mondat is elhangzik), és az egész képi világ a május elsejei retrót idézi. Megjelenik benne az (ön)irónia is (Nem választunk ki egyvalamit, nekünk minden kell és azonnal); és ehhez a látvány és a zene oroszosított verziója is tökéletesen passzol. Megérte ennyit várni a revansra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik