Élet-Stílus

78 év után talált egymásra a szétszakított ikerpár

Alig 5 hónaposak voltak, amikor édesanyjuk az egyik kislányt örökbe adta. Sosem találkoztak, az életük mégis nagyon hasonlóan alakult.

Több mint 77 év után végre újra találkozhatott egymással annak az amerikai ikerpárnak a két tagja, akiket nem sokkal a születésük után választottak szét. A két nő, Ann Hunt és néhány perccel idősebb testvére, Elizabeth Hemmel szinte egész életüket az óceán két átellenes partján töltötték anélkül, hogy akár csak egy percre is találkozhattak volna. Sőt, sokáig még csak arról sem tudtak, hogy van egy ikertestvérük.

Ennek ellenére az életük nagyon, már-már kísértetiesen hasonlóan alakult: mindketten egy Jim nevű férfihoz mentek hozzá, mindketten többszörös anyukák és nagymamák lettek, és ha mindez nem lenne elég, viszonylag korán megözvegyültek, amire a gyógyírt később mindketten a vallásban találták meg.

Ann és az idősebbik ikerlány, Elizabeth még azt is közel egy időben tudta meg, hogy nem egyedüli gyerekek. Elizabeth például 15 éves volt, amikor édesanyja elmondta neki, hogy van egy ikertestvére. „Elmesélte az egész történetet. Hogy viszonya volt egy a közelben állomásozó katonával, akitől terhes lett. Hogy miután kiderült az állapota, a férfire többé semmiben sem számíthatott. Hogy az egész környék kiközösítette és megvetette őt.” A lányok édesanyja, Alice végül eldöntötte, örökbe adja lányait.


Képek forrása: The Daily Mail

Csakhogy mivel Elizabeth gerincfejlődési rendellenességgel született, őt nem tudta örökbe adni. Másik lányáért, ahogy ő nevezte, Patriciáért egy brit pár jelentkezett, és szinte azonnal magukkal vitték a kicsit. „Nem akartam megkeresni őt, amíg anyám élt. Összetört volna a szíve” – mondta később Elizabeth, aki azt is hozzátette, fogalma se lett volna, hogy fogjon a kereséshez.

Mindeközben Annt nagynénje világosította fel arról, hogy szülei nem a vér szerinti szülei. „A szívem mélyén valahogy mindig is tudtam, hogy nem az ő gyerekük vagyok. Nagyon szerettem őket, de tudtam, hogy valami nem stimmel…” – mesélte Ann, aki azt is elmondta, egy véletlennek és egyik lányának köszönheti azt, hogy 77 év után újra találkozhatott testvérével. Az idős asszony lánya kezdett ugyanis családfakutatásba, és jó néhány levéltárban töltött nap után bukkant édesanyja testvérére.

„Előbányászott egy címet is, én pedig írtam gyorsan egy levelet. Nem sokkal később csörgött a telefonom és a vonal másik végén Elizabeth volt” – emlékszik vissza az első beszélgetésükre. Az ikerpár végül múlt csütörtökön találkozott, Los Angelesben, könnyek között.

Nézzék meg önök is:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik