Élet-Stílus

Veséjét adta egy vadidegen kislánynak

A fiatal nő saját gyermeke miatt döntött úgy, hogy segít a számára teljesen ismeretlen kislányon. E-mailben értesítette a családot.

Az alig kétéves Arianna Moore eddigi rövidke élete gyakorlatilag kizárólag a kórházakról szólt: az amerikai kislány ugyanis egy ritka genetikai betegséggel született, ami miatt a veséi fokozatosan leállnak. A helyzet mára odáig fajult, hogy Arianna napi tíz órát kénytelen a kórházban tölteni, mert a vérét kizárólag dialízises kezeléssel tudják megtisztítani.

Noha az orvosok mindent megpróbáltak, belátták, a kislányon hosszú távon ámr csak az átültetés segíthet. Csakhogy a családjában senki sem bizonyult megfelelő donornak, épp ezért hozott létre az édesanya egy Facebook-oldalt, ahol arra kéri a követőket, hogy mentsék meg gyermeke életét.

Christy Harding is erről az oldalról értesült arról, hogy Arianna mennyire beteg. “Azonnal a saját kislányom jutott eszembe, és az, ha ő lenne ilyen beteg, bizonyára minden követ megmozgatnék, hogy segítsek neki” – magyarázza döntését a floridai asszony, aki az olvasottak hatására úgy döntött, letesztelteti magát, és ha egyezik Ariannával, neki adja a veséjét.

Az események azután gyorsultak fel, miután Christy kapcsolatban lépett Arianna minnesotai orvosaival, és kiderült, tökéletes donor. A 37 éves asszony ezután e-mailben üzent a kislány szüleinek, hogy hajlandó a veséjét adni azért, hogy a kislány élhessen. “Gyakorlatilag elsírtam magam, amikor elolvastam, mit írt. Őrület, hogy vannak még emberek, akik ennyire nagylelkűek. Most se tudok mást csinálni, csak sírni, valahányszor eszembe jut” – nyilatkozta Ashley, majd elmondta, az átültetésre néhány hónapon belül sor kerül majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik