Élet-Stílus

Ételmérgezés egy élelmiszerbiztonsági konferencián

Több mint száz résztvevő jelentette, hogy rosszul lett, de a valós szám ennél valószínűleg jóval magasabb lehet.

Azt gondolná az ember, hogy egy élelmiszerbiztonsági csúcstalálkozón – ahol a téma legjelesebb szakértői gyűlnek össze – egy valamiben igazán biztos lehet: az ételek minőségében. És nyugodtan csillapíthatja éhségét bármivel, amit leraknak elé. Ehhez képest mi történt egy amerikai élelmiszerbiztonsági konferencián? Naná, hogy ételmérgezés.

Az NBC News információi szerint már több mint száz résztvevő jelezte, hogy rosszul lett, miután részt vett az április 8-tól 10-ig tartott országos Élelmiszerbiztonsági Csúcstalálkozón. Mindannyian tipikus ételmérgezéses tüneteket produkáltak, mint a hasmenés és szédülés.

A Baltimore városában tartott eseményen több mint 1300 élelmiszerbiztonsági szakértő vett részt, köztük szövetségi hatóságok munkatársai, valamint élelmiszeripari cégek képviselői. Az NBC információi szerint először még a konferencia másnapján jelentette négy résztvevő, hogy rosszul lettek. A helyi hatóságok vizsgálatot indítottak, de a találkozónak otthont adó konferenciaközpontban és az ételeket biztosító cégnél tartott vizsgálatok sem hoztak eredményt.

A hatóságok levélben keresték meg a konferencia után a résztvevőket, arra kérve őket, írják le, mit ettek a találkozó alatt, valamint, hogy rosszul érezték-e magukat utána, és több mint százan jelentettek ételmérgezéses tüneteket. A valós szám azonban ennél magasabb lehet, hiszen az 1300 résztvevő közül csak négyszázan jeleztek vissza a hatóságoknak – írta az NBC.

Azt pedig továbbra sem sikerült kideríteni, hogy melyik étel volt a felelős a megbetegedésekért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik