Élet-Stílus

Élő adásban menekítették ki a tévéstábot

Tupelo tévéjében épp azt ecsetelték, milyen óvintézkedésekre van szükség – és a forgószél megérkezett.

Az Egyesült Államok egyes részein több tornádó söpört végig, az ítéletidő halálos áldozatokat is követelt. Mississippi állam Tupelo nevű városára hétfőn délután csapott le a forgószél. A helyi WTVA tévé élő adásában Matt Laubhan meteorológus éppen a tornádó közeledtéről beszélt, annak veszélyeit ecsetelte.

Ahogy a lenti videón is hallható, Matt épp azt mondja, hogy a város felé tartó forgószél életveszélyes lehet; a háttérben látható feliratokon pedig részletezik, hogy milyen óvintézkedésekre van szükség, amikor az ítéletidő megérkezik (masszív épület legalsó szintjének közepén várakozni, takarókkal, párnákkal beburkolózni és hasonlók).

És a tornádó azonnal meg is érkezett, mintha csak bizonyítani akarná, mennyire megbízható a helyi tévé által szolgáltatott információ. Néhány pillanatig láthatóak a tévétorony tetején levő kamera képei, aztán visszakapcsolnak a stúdióba, az adás lefagy, és végül már csak azt halljuk, ahogy a szakember a „basement now” (pincébe, most) szavakat mondja, és saját parancsának végül ő maga is engedelmeskedik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik