Élet-Stílus

Másfél évtizedig húzták a bíróságok a válási ügyet

A 16 évig elhúzott procedúra miatt 3,7 millió forint kártérítést ítélt meg a strasbourgi bíróság – írja a Blikk.

Egy váláshoz kötődő vagyonmegosztás ügyében a ma 60 éves Mária még 1996-ban adta be a keresetet. Férjével nem tudtak megegyezni addig közösen vitt mezőgazdasági vállalkozásuk sorsáról. Végül csak 2012-ben született jogerős ítélet – holott már 1999-ben le kellett volna zárulnia az ügynek. Az elhúzódó eljárás miatt a Strasbourg-i Emberi Jogi Bíróság a múlt héten 12 ezer euró (3,7 millió forint) nem vagyoni kártérítés megfizetésére kötelezte a magyar államot – derül ki a Blikk cikkéből.

A jogi eljárás során sorozatosan át- és visszahelyezték az ügyeket, többször elfogultság miatt kellett máshová vinni. Az eljárás közben pedig a tulajdoni lapok is elvesztek.

„Az évi 200 ezer forint szinte semmit nem kárpótol, sem fájdalmat, sem kiesett jövedelmet. Karrierem csúcsáról zuhantam mélyre. Negyven-egynéhány évesen még könnyebb lett volna új életet kezdeni, új családot alapítani, ha nem húzódik el ennyire a bírósági eljárás. Így 60 évesen, kimerülve az állandó zaklatástól már nem megy – mondta el a Blikknek az asszony.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik