Élet-Stílus

Akkora divat a szakáll, hogy sokan beültetést kérnek

Új őrület terjed New Yorkban: a hipszterek által viselt sűrű, hosszú szakáll miatt egyre több városlakó rohan a plasztikai sebészhez, mert dúsabb szakállra vágyik.

Az arcszőrzet pótlása titokban hatalmas üzletté kezd válni New Yorkban: a plasztikai sebészek 3-7 ezer dollárt is elkérnek ezért, miközben akár hetente három ilyen műtétet is elvégez egy-egy keresettebb doktor. A megrendelők között nemcsak brooklyni hipszterek vannak. Vagyis nemcsak a sűrű, hosszú, lengő szakáll a divat – gyakori még a “George Clooney szakáll” vagy a “Brad Pitt-fazon”, de még a “Tom Selleck-bajusz” is szokványos igénynek számít.


Kép forrása: Thinkstock

Dr. Jeffrey Epstein szerint, aki arcplasztikai sebész, 12 éve foglalkozik ilyen beavatkozásokkal, csak az utóbbi időben vált divathullámmá az arcszőrzet dúsítása. Egy évtizeddel ezelőtt még csak évente néhány szakállbeültetést kellett végeznie, manapság viszont már heti hármat.

Dr. Yael Halaas szerint – aki szintén a DNAinfo nevű internetes újságnak nyilatkozott -, a hipszterek és a divat iránt érdeklődő fiatalok keresik leginkább az arcszőr-beültetési lehetőségeket. Mint mondja, elsősorban a 20-as vagy 30-as éveikben járók fordulnak plasztikai sebészhez.

Kíváncsi, hol jelentkeznek a legtöbben szakállbeültetésre? Olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik