Élet-Stílus

Kiéheztethető a rákos daganat

A szervezet réztartalmának csökkentésére szolgáló gyógyszerek a legújabb kutatás szerint "kiéheztethetik" a daganatos sejteket.

Az észak-karolinai Duke Egyetem kutatói elmondták, hogy a réz túl nagy mennyisége a vérben – amit a túl sok zöldség és tengeri étel fogyasztása okoz – összefüggésben állhat a melanómával, illetve az emlő-, a tüdő- és a pajzsmirigyrákkal. Bár a szakértők nem gondolják, hogy a réz okozná a daganatot, meggyőződésük, hogy a réz elősegíti a daganatos sejtek “légzését”, így a réz eltávolításával a szervezetből csökkenthető a daganat kialakulásának valószínűsége.

Egy korábbi kutatás kimutatta, hogy a közüzemi vízellátásban engedélyezett maximális réztartalommal bíró víz fogyasztása egerekben felgyorsította a daganatok növekedését. A réz szintjének csökkentése viszont lassította azt, ami arra utal, hogy a réz létfontosságú tényező az emberi daganatok fejlődésében is.

Szeretne még többet megtudni? Olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán!

Akkor ne együnk több zöldséget és tengeri halat?

Korántsem. A zöldségek rosttartalma nagyon fontos az egészséges bélműködéshez. A nyers zöldségek a vitaminok és egyéb nyomelemek miatt fontosak étrendünkben. A hagyma tisztító hatású, a fokhagyma a vérnyomásra van jótékony hatással. A zellerszár a csontokat erősíti (sok benne a nátrium), és vízhajtó hatású. A tengeri halakból a szervezet örömmel látja a szelént, amely antioxidáns, segíti a szabad gyökök lebontását – rákellenes hatóanyag. A halakban található omega-3 zsírsav pedig természetes gyógyszer a vér triglicerid- és koleszterinszintjének csökkentésére. A rák ellen tehát még mindig, úgy tűnik, a stressz csökkentése, az elégedett élet, a kiegyensúlyozott étrend és a mozgás a legjobb fegyver.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik