Élet-Stílus

Két napig nyitott mellkassal élt egy kétéves

A kisfiú két évvel ezelőtt egy sor szívproblémával született. Az orvosok csodaszámba menő műtétet hajtottak rajta végre, hogy megmentsék az életét.

A kétéves brit kisfiú, Lucas Reynolds rövidke élete eddig a műtétekről szólt. Súlyos szív- és emésztőrendszeri betegséggel született ugyanis, emiatt már alig pár hetesen életmentő műtétek sorozatán esett át. Nem sokkal a második születésnapja előtt, az orvosok közölték szüleivel, hogy egy igen komplikált műtéten kell átesnie, hogy mentsék az életét.

A komplikált, már-már csodaszámba menő szívműtétje után, a kis Lucasnak még további két napig nyitott mellkassal kellett feküdnie a gyermekintenzív-osztályon. Megtört szülei minden pillanatot mellette töltöttek, 37 éves édesanyja, Fiona ekkor készítette azt a néhány perces videót is, melyen kisfia látható az operáció után. “Az orvosok nem zárhatták össze azonna Lucas mellkasát, ezért két napig látni lehetett, hogy dobog a pici szíve a mellkasában” – mondta az édesanya.


Kép forrása: Daily Mirror

“Nincsenek szavak, melyek leírnák, hogy éreztük magunkat azokban a napokban” – emlékszik vissza Fiona, majd elmondta, mást nem tehettek, mint hogy imádkoztak, hogy gyermekük túlélje a megpróbáltatásokat. “Tudtuk, hogy Lucas nagy harcos, és hogy nem adja fel” – tette hozzá az édesapa. “Egy percre se adta fel. Még akkor is megpróbált felkelni, amikor az intenzív osztályon kezelték a nyitott mellkas miatt. A nővéreknek kellett őt meggyőzniük arról, hogy fekve kell maradnia.”

A kicsi azóta szerencsére teljesen meggyógyult, szülei szerint ma már nyoma sincs rajta a kezdeti megrázkódtatásoknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik