Élet-Stílus

Bátyjáért vállalja a műtétet a hároméves

A kisfiú feltett szándéka, hogy megmenti leukémiás bátyja életét, akinek utolsó esélye a csontvelő-átültetés.

A most hétéves bristoli kisfiúnál, Kenzie Atkinsonnál három hosszú évvel ezelőtt fedezték fel orvosai a leukémiát. „Egyszerű megfázással vittem orvoshoz, és úgy hoztam haza, hogy halálos beteg” – emlékszik vissza a diagnózis napjára édesanyja, Gemma. „Meg voltam róla győződve, hogy a tüneteit egy vírus okozza, és hogy az orvosok néhány teszt után hazaküldenek minket. Ehhez képest vérteszteket kértek, amiből kiderült, hogy Kenzienek leukémiája van.”

„Nem kívánom senkinek azt, amit ott átéltem” – meséli Gemma, majd hozzáteszi, amikor megtudta, hogy idősebb gyermeke súlyos beteg, kisebbik fia, Chase még csak pár hetes volt és állandó felügyeletet igényelt. „A diagnózis után Kenzie azonnal kezelést kapott, és bár sokáig úgy tűnt, meggyógyulhat, a közelmúltban kiderült: betegsége kiújult és már csak a csontvelő-átültetés segíthet rajta.”

A donort sokáig adatbázisból keresték, míg végül Kenzie öccse, Chase elő nem hozakodott azzal, hogy segíteni szeretne beteg testvérének. Az orvosok ezután elvégezték a szükséges vizsgálatokat és kiderítették, a két kisfiú csontveleje egyezik, ami egyet jelentett azzal, hogy Chase donor lehet. „Elmondtam neki mindent, amit tudok arról, mi vár majd rá. Bár még nagyon kicsi, joga van tudni, hogy miért csinálja” – mondja Gemma.

Eközben Kenzie is felkészül a műtétre. Orvosai azt is elmondták neki, hogy az új csontvelő az utolsó lehetősége. „Hallottam amikor egy barátjának azt magyarázza, hogy ha ez a mostani operációja nem sikerül, akkor a mennybe megy majd. Még csak hétéves, nem ilyesmikkel kellene foglalkoznia” – sírta el magát az édesanya, aki elárulta, most azért gyűjtenek, hogy ha nem sikerül a transzplantáció, Amerikába utazzanak, hogy egy kísérleti eljárásnak vessék alá fiukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik