Élet-Stílus

4 tuti módszer narancsbőr ellen

A női kötőszövet sajátos szerkezete miatt sokaknál megjelenhet a narancsbőr. Ám nem csak, hogy nem szép, de nem is egészséges.

A mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozás hatására a kötőszövetekben a zsírsejtek térfogata növekszik, a salakanyagok egyre nehezebben tudnak kiürülni a szervezetből. Ennek hatására a bőr megváltozik, narancshéj-rajzolatúvá, súlyosabb esetben hideg tapintásúvá válik. Nem csak esztétikai probléma, hanem jelentősen rontja a vér és nyirokkeringést, hosszútávon pedig a kötőszövet elgyengülését okozza – mondja Bárdos Ferenc, az Oxygen Wellness masszőre.

A narancsbőr megjelenési helyei főként a comb, a fenék, a has, a csípő és a tricepsz. A kezelés során elsődleges cél, hogy ezeket a területeken fokozzuk a vérkeringést és közvetve elősegítsük a lerakódott salakanyagok eltávozását. A leglátványosabb eredményt kiegyensúlyozott táplálkozással, rendszeres mozgással és a leghatékonyabb módszerek kombinálásával érhetjük el.


Kép forrása: Thinkstock

Infraszauna. A narancsbőr elleni kezelés első lépése az infraszauna, amely segíti a kötőszövet fellazítását. Az infrakabin 35 fokos levegőhőmérséklete anélkül segíti a méreganyagok eltávolítását és a verejtékezést, hogy megterhelné a vérkeringést. Az infravörös meleg az élő szövet természetes hővezetésének köszönhetően továbbhalad a mélyebben fekvő rétegekbe, ahol a véráramlás viszi tovább magával és osztja el az egész szervezetben, így fejti ki azután pórustisztító és sejtregeneráló hatását.

Szeretne még többet megtudni? Olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik