Élet-Stílus

Ők biztos, hogy tudják a hosszú élet titkát

Hihetetlen találkozás – a három nővér összesen 315 éves. Mindannyian mást gondolnak a matuzsálemi kor elérésének receptjéről.

Három nővér találkozása különösebben nem hírértékű, elég gyakran előfordul az ilyesmi a nagyobb családokban. Viszont ha hozzátesszük, hogy mindhárman elmúltak 100 évesek – na, az már valami.

A tesók a Wish of a Lifetime jóvoltából találkozhattak ismét; ez az alapítvány azért jött létre, hogy idős emberek nagy kívánságait, vágyait valóra váltsa – a szervezet szponzorálta az utazást, és az előkészítésben is segédkezett.

A nénik utoljára 10 évvel ezelőtt látták egymást, akkor ünnepelték a legidősebb testvér; Rubye Cox 100 születésnapját. Bizony-bizony, a hölgy azóta 110 lett (körülbelül 1 a 7 millióhoz az esélye, hogy valaki ennyi évig éljen).


fotó: facebook.com/seniorwish

Rubye, aki annak idején tanárnőként dolgozott, úgy gondolja, hogy a hit a hosszú élet titka, hiszen így könnyebb átvergődni az élet nehéz pillanatain. Húga, a 104 éves Ruth Branum a családja élelmiszer üzletét vezette három évtizeden át. Szerinte az segít a legtöbbet a hosszú életkor elérésében, ha az ember sokáig aktív marad.

Hármójuk közül a legfiatalabb, Rose Shloss mindössze 101 éves. Szerinte a titok az egészséges táplálkozásban rejlik. Ők is úgy nőttek fel, hogy a családi ebédhez a hozzávalókat saját farmjukon termesztették.

Az újabb nagy találkozásban külön öröm volt, hogy gyermekeik, unokáik és dédunokáik is jelen voltak – ettől bizonyára éveket fiatalodtak a matuzsálemi korú hölgyek.

Forrás: lelekmozaikok.cafeblog.hu / People.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik