Élet-Stílus

Felismerhetetlenre plasztikázták a pácienseket

Olyannyira, hogy a külföldi pácienseket csak nehezen engedik haza a beavatkozás után, mert nem hasonlítanak az okmányaikban szereplő fényképekre.

Híre ment a dél-koreai plasztikai sebészeknek, olyannyira, hogy Kínából és Japánból is érkeznek átváltozni kívánó páciensek – írja a Kotaku. De a külföldről érkező vendégek egyre gyakrabban ütköznek abba a problémába, hogy a műtét utáni hazautazás nem megy problémamentesen.

A felismerhetetlenségig

A határőrök ugyanis a beengedésnél a régi okmányokat kapják meg, amiben még a régi fénykép szerepel, de amikor feltekintenek, akkor már egy teljesen új arc néz vissza rájuk. Itt kezdődnek a problémák.

Kép: Kotaku

Az illegális bevándorlás ellen küzdő reptéri alkalmazottakkal és határőrökkel legtöbbször csak hosszas győzködés után sikerül bejutni a saját országukba. Az utazási okmányból azonban kiderül, hogy a plasztikai beavatkozáson járt páciens mikor hagyta el az országot, hogy hol járt és segíthet a beazonosításán az is, ha felhívják a kórházat, ahol igazolni tudják, hogy átszabták az arcát, de a személy ugyanaz, mint az utazás előtt.

A megoldás

A dél-koreai kórházak nemrég előálltak egy megoldási javaslattal, amivel a határőrök és a plasztikai műtéten átesettek életét is megkönnyítenék. Hivatalos, pecséttel ellátott okmányokat bocsájtanak ki, amin szerepelne egy előtte-utána fotó, valamint a kórház igazolása arról, hogy személycsere nem történt, csak orvosi, szépészeti beavatkozás.

Egy dél-koreai oldal adatai szerint 2011-ben 2545 „plasztikai-turista” érkezett az országba, tavaly pedig már 25176.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik