Élet-Stílus

Nyulakból készült óriásplakáttal hirdetik a húsvéti pizzát

Igen, tényleg döglött nyulakat használt fel a reklámban egy új-zélandi pizzérialánc. Egészen pontosan a bőrüket. Több százat.

„NYÚLPIZZA – Igazi nyúlból készült, mint ez az óriásplakát”. Ezzel a szöveggel és több száz lenyúzott nyúlbőrrel ellátott hirdetést rakott ki a Hell, azaz „pokol” nevet viselő pizzérialánc Új-Zélandon, amelynek híre a héten kezdett el igazán terjedni az egész világon. A Hell ezzel a húsvéti ünnep alkalmából kínált vadnyulas pizzáit hirdeti, amelyek szokatlannak számítanak a szigetországban, ahol nem számít széles körben fogyasztott ételnek a nyúlhús – pedig rengeteg vadon élő példány él belőle.

Több száz nyúl bőre dísziti a húsvéti nyúlpizzát hirdető óriásplakátot Új-Zélandon
Fotó:Facebook

A plakát hírének terjedése után azonnal elkezdtek érkezni a dühös kommentelők, akik a közösségi oldalakon adtak hangot felháborodásuknak a sokak szerint állatkínzásnak számító hirdetés miatt. A kritikákra a cég a Facebook-oldalán válaszolt – újabb kommentözönt generálva. A cég közölte, hogy a plakátra rakott nyúlbőröket egy profi bőrcserző cégtől kapták, amelyik mészárszékektől szerzi be az ott feleslegként megmaradó bőröket. Egyben emlékeztették az embereket arra, hogy (vad)nyulak Új-Zélandon nem a „cuki állat” kategóriába tartoznak, hanem épp ellenkezőleg, annyira elszaporodtak, hogy kártevőknek számítanak, és egész évben szabadon lehet rájuk vadászni.

A cég egyik vezetője egy helyi marketinges szaklapnak pedig elmondta: hatalmas siker a nyúlhúsos pizzájuk, annyira, hogy már attól kezdtek el tartani, nem tudnak elég nyúlhúst szerezni a kereslet kielégítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik