Élet-Stílus

Felébredt a műtőasztalon, azóta pánikbeteg

Csövekkel a torkában, lebénulva ébredt és azt hitte, ott helyben meghal. A 36 éves asszony azóta se tette túl magát az élményen.

„Az egész annyira szürreális volt. Képtelen vagyok kiverni a fejemből” – kezdte a 36 éves brit nő, Alexandra Bythell, aki alig egy évvel ezelőtt egy rutinbeavatkozás alatt váratlanul magához tért az altatásból. „Ilyen élményekre képtelenség felkészülni: egy cső volt a torkomban, a szemem leragasztva, körülöttem az orvosok duruzsolnak. Hallottam őket, de képtelen voltam jelezni nekik, mert le voltam bénulva.”

„Pánikba estem, azt hittem, az orvosok már javában műtenek, és a gyomromnál matatnak. Azt gondoltam, ott helyben meg fogok halni.” Alexandra szerencséjére nem műtét közben, hanem az előkészítés alatt tért magához, és mire az orvosok megkezdték a beavatkozást, már újra el is aludt. “Alig öt percig lehettem ébren, de legalább egy órának tűnt.”


Kép forrása: The Daily Mail

Később, amikor a műtét után magához tért, azonnal panaszt tett a kezelőorvosánál. „Kiderült, hogy az altatáshoz használt berendezés meghibásodott a műtét közben, és nem pumpált elég altatógázt, ezért térhettem magamhoz. Ez persze egy cseppet sem vigasztal, hiszen a gép mellett lennie kellett volna valakinek, aki ellenőrzi az értékeket” – mondta felháborodva az egygyermekes édesanya, aki azóta sem tudta feldolgozni a vele történteket.

„Képtelen vagyok dolgozni, állandó rémálmok és pánikrohamok gyötörnek. Újra és újra átélem azt a pillanatot, ahogy ott feküdtem kiszolgáltatottan, és képtelen voltam segítséget kérni.” Alexandra azóta rendszeresen jár pszichológushoz: a kezeléstől azt reméli, hogy előbb-utóbb sikerül majd feldolgoznia a sokkoló élményeket. „Az East Lancashire-i kórháztól már kaptam egy hivatalos bocsánatkérést és kárpótlást is, amivel a kiesett jövedelmemet próbálták kompenzálni.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik