Élet-Stílus

A vakbele helyett a petefészkét vették ki a várandós nőnek, belehalt

A 32 éves nő negyedik gyermekét várta, amikor vakbélgyanúval kórházba került. Orvosa megműtötte, de súlyos hibát vétett.

A háromgyermekes brit édesanyát, Maria De Jesust néhány héttel azután utalták be a romfordi kórházba, hogy kiderült, ismét gyermeket vár. A boldog kismama ugyanis alhasi fájdalmakra panaszkodott, és a körzeti orvosa úgy ítélte meg, kezdődő vakbélgyulladása lehet, ezért a biztonság kedvéért inkább kórházba küldte.

A 32 éves nőt nem sokkal ezután megműtötték, és bár az eljárás állítólag komplikációk nélkül zajlott, az asszony nem sokkal később ismét kórházba került, az alhasi fájdalmai ugyanis ismét előjöttek, mi több elviselhetetlenné erősödtek. Mariát ekkor ismét megvizsgálták, hogy kiderüljön, a korábbi műtéténél orvosa katasztrofális hibát vétett: a gyulladt vakbele helyett a jobb petefészkét távolították el.


Negyedik gyermekét várta – Kép forrása: Nigel Howard

Az asszony állapota innentől kezdve csak romlott. Először elvetélt, majd amikor az életét próbálták menteni egy sürgősségi vakbélműtét során, megállíthatatlanul vérezni kezdett és nem sokkal később a műtőasztalon meghalt. A romfordi Queens Kórház az asszony halála után azonnal vizsgálatot kezdeményezett, hogy kiderüljön, mi okozta betegük halálát.

Kiderült, hogy az első, sorsdöntő műtétet egy újonc sebész végezte, aki ezt megelőzően soha nem végzett még vakbélműtétet várandós nőn. A fiatal orvos felügyelet nélkül műtött, és bár úgy gondolta, sikeresen eltávolította a vakbelet, végül a páciens petefészkét vette ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik