Élet-Stílus

Saját temetésükre hívták meg a gyorshajtókat

Sári Veronika
Sári Veronika

újságíró. 2014. 04. 14. 12:26

Azt hitték kávézni hívják őket, ehhez képest egy temetésre kellett menniük. Ráadásul a sajátjukra.

Felravatalozott koporsó. A síri teremben tömény, nehéz virágillat terjeng. Feketébe öltözött barátok, rokonok, ismerősök, akik rendszeres időközönként zsebkendőt emelnek a szemükhöz. És egy pap. Aki miután végzett a beszédével, váratlanul a pulthoz szólítja az egyik közeli rokont, hogy búcsúzzon el a szeretett halottól.

temetés (temetés, )Saját temetésüket kellett végigülniük
Kép forrása: Youtube

Körülbelül ez a látvány fogadta azokat a gyanútlan belgákat, akiket egy közlekedésbiztonsági kampány keretében „vicceltek meg” azzal, hogy a saját temetésükre hívták meg őket. A gyanútlan áldozatok döbbenten voltak kénytelenek végignézni, ahogy síró édesapjuk, édesanyjuk, testvérük és legjobb barátjuk múlt időben beszél róluk, mert egytől-egyig meghaltak. Autóbalesetben. Gyorshajtás miatt.

A bizarr módon megviccelt belgák mindegyike notórius gyorshajtó ugyanis, olyan sofőr, akit már jó párszor súlyosan megbüntettek, mert időről időre túl nehéz volt a lábuk a gázon. Az átverés célja egyébként nem az volt, hogy – szó szerint – halálra ijesszék őket, hanem az, hogy szembesüljenek a fájdalommal, amit felelőtlenségükkel a szeretteiknek okoznak: “Azt gondoltam, hogy ez csak másokkal történik meg, hogy elveszítik a gyermeküket” – mondja az egyikük. “Miért mentél el? Miért pont te?” – kérdezi a másik.

Az átverésről videó is készült, íme:

Önöknek mi a véleménye? Hatásos lehet egy ilyen sokkoló átverés? Írják meg a véleményüket kommentben!

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Marjai János/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.