Élet-Stílus

Máshogy látják a tökéletes testet a nők és a férfiak

Egy erre vonatkozó friss kutatásból kiderül, hogy a férfiak egyáltalán nem rajonganak a csontváz lányokért.

Oké, be kell ismernünk, hogy az erre vonatkozó kutatást nem megbízható és agyas tudósok végezték aprólékos munkával, hanem egy egyszerű, ám annál kíváncsibb fehérneműmárka ezer fő megkérdezésével, ám az eredmény émg ennek tudatában is meglehetősen érdekes. A válaszokból kiderült ugyanis, hogy a “tökéletes test”, mint olyan, egyáltalán nem létezik, ráadásul a férfiak és a nők homlokegyenest mást értenek a fogalom alatt.

Így például, ha a tökéletes női testről van szó, akkor a nők a szálkavékony, manökenek alkatát részesítik előnyben. A válaszadók többsége legalábbis. Miután megkérdezték őket, a többség azt válaszolta, hogy ha választhatna, a Jennifer Anistonéhoz hasonló lapos melleket, Gwyneth Paltrow-éhoz hasonlatos, feszes és lapos hasat, markáns, manökenhez illő arcot, hosszú hajat és olyan keskeny, fiús csipőt szeretnének, amilyennel Emma Watson büszkélkedhet.

Csakhogy, ha a nők valóban így is néznének ki, az érdekes módon nem jönne be a férfiaknak. A válaszadók többsége ugyanis a gömbölyűbb idomok mellett teszi le a voksát: így például lapos mell helyett Kim Kardashian-szerű dús, keblekkel, gömbölyű fenékkel és kevésbé markáns, lágy vonásokkal rendelkező arccal képzelik el a tökéletes nőt. Íme, a különbségek egy képen:


Képek forrása: Bluebella.com

Az egyetlen dolog, amiben férfiak és nők is megegyeztek, az a tökéletes nő haja volt: mindkét nem képviselői szerint a dús, hosszú, göndör fürtök az igazán megnyerőek.

A kutatást végző márka egyébként a “tökéletes férfitest” kapcsán is megkérdezte a résztvevőket. Az eredményen nem fognak meglepődni, ugyanis hasonló eltérések mutatkoztak az elvárásokban, mint a női test esetén. Íme egy kép arról, hogyan képzelik a tökéletes férfit a nők (bal oldali kép) és a férfiak (jobb oldali kép):

Ajánlott videó

Olvasói sztorik