Élet-Stílus

Örökké együtt akarnak maradni az indiai sziámi ikrek

A 12 éves fiúk a derekuknál vannak összenőve, de nem akarnak szétválni. Azt mondják így akarnak megöregedni, ahogy vannak.

Shivanath és Shivram Sahu 12 évvel ezelőtt, egy kis közép-indiai faluban, Raipurban látta meg a napvilágot. A lakók közül szinte mindenki a csodájára járt az újszülött ikerpárnak, legfőképp azért, mert a kicsik sziámi ikrek, akik a derekuknál nőttek össze. Noha mindkettőjüknek saját, különálló agya, szíve, tüdeje és karja fejlődött, a kicsiknek közös a dereka, a lába és feltehetően a gyomra is.

Képek forrása: The Daily Mail

Ennek ellenére Shivanat és Shivram aktív életet élnek: megtanultak önállóan, a kezük segítségével járni, iskolába menni, enni, öltözködni és tisztálkodni is. Sőt, a fiúk olykor még krikettezni is beállnak, és ilyenkor mind a hat végtagjukat bevetik, hogy minél gyorsabban futhassanak. Kettőjük között Shivanath tűnik a gyengébbnek, ennek ellenére ő a beszédesebb. A velük készült interjúban elmondta, mindent, amit tudnak egymásnak tanítottak. „Amíg együtt vagyunk, nem ismerünk lehetetlent.”

A két fiú rendszeresen és önállóan jár iskolába. Büszke édesapjuk, a 45 éves Raj Kumar elmondta, mindkét fia átlag feletti intelligenciával rendelkezik, és a legjobb diákok között van. Mint kiderült, nagyon félti fiait, jobban, mint öt lányát együttvéve, nem csoda, hogy alig-alig engedi őket a falun kívülre. Amikor arról kérdezik, szeretné-e, ha az orvosok szétválasztanák az ikreket, az apa határozott nemmel felel.

„Így születtek, így kell leélniük az életüket” – mondja, majd hozzáteszi, a pénzük meglenne a műtéthez, ám az orvosok szerint a szétválasztást csak az egyik iker élni biztosan túl. A másik, a gyengébbik, ha túl is éli, élete végéig segítségre szorulna, ezt pedig nem akarják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik