Élet-Stílus

Eltiltották imádott feleségétől, mert fájdalomcsillapítót adott neki

Mielőtt felesége betegsége miatt idősek otthonába került volna, a 83 éves férfi volt az egyetlen, aki a nap minden percében gondoskodott róla.

Letartóztatták és a hónap végéig még a feleségétől is eltiltották azt az idős, 83 éves brit férfit, aki a közelmúltban fájdalomcsillapító tapaszt adott feleségének, hogy enyhítse fájdalmait. A Blackley-ben élő Walter Crompton a szokásos látogatása alkalmával adta a kodein tartalmú gyógyszeres tapaszt idős feleségének, mint mondta azért, mert az asszony éles fájdalmakra panaszkodott, és segíteni szeretett volna neki.

„Nem gondoltam, hogy ezzel ártok neki, elvégre a tapaszt még a háziorvosunk írta fel” – mondta, majd hozzátette, még nem hallott olyan esetről, hogy valakivel egy tapasz végzett volna. „Nem tudom, miért tartóztattak le, hiszen csak segíteni szerettem volna a feleségemen. Fogalmam se volt arról, hogy ezzel vétek a szabályok ellen” – tette hozzá könnyes szemmel.

Nem tudta, hogy rosszat tesz
Kép forrása: mirror.co.uk

Az idős bácsi elmondta, felesége, aki súlyos artritisze mellett előrehaladott szív- és tüdőproblémák miatt került az otthonba, csupán néhány hónapja költözött be, addig ő volt az egyetlen gondozója. „60 évet éltünk le együtt, boldogságban. Tudnia kell, hogy ami velem történik, az egy súlyos félreértés, tudnia kell, hogy sosem akarnék bajt keverni” – mondta a Daily Mirror című brit lapnak az idős bácsi, aki korábban a brit légierőnél dolgozott.

Az ügyben megszólalt a pár 50 éves lánya, Caron Hampson is, aki elmondta, elfogadhatatlannak tartja, amit az otthon és a rendőrség édesapjával tett. „Úgy bántak vele, mintha legalábbis valamilyen bűnöző lenne, pedig csak egy szerető férj, aki a feleségén akart segíteni. Fogalma sem volt róla, hogy a tapasszal törvényt sért.” Pedig így történt, legalábbis a rendőrség szerint, akik Waltert mérgező anyag csempészése miatt április elején tartóztatták le, de óvadék fejében még aznap szabadon engedték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik