Élet-Stílus

Megható: végre segítség nélkül járhat a kerekesszékes kislány

A nyolcéves Scarlett csak azt szeretné, ha együtt szaladgálhatna testvéreivel. Járókeret és kerekesszék nélkül. Most végre valóra válhat az álma.

A brit kislány ugyanis egyike lett azoknak a szerencsés keveseknek, akiket egy úttörő eljárással műtenek majd a közeljövőben, a Missouri államban lévő St. Louis gyerekkórházban. A nyolcéves Scarlett Hewitt születése óta képtelen segítség nélkül mozogni, ugyanis Little-kórban, vagyis újszülöttkori agysérülésben szenved, melynek következtében az alsó és felső végtagjai merevek és nem, vagy csak alig-alig mozognak.


Alig várja, hogy segítség nélkül járjon – Kép forrása: mirror.co.uk

Ennek a kislánynak azonban van egy álma: szeretne szabadon, mindenfajta segítség nélkül járni, és együtt szaladgálni a szabadban a testvéreivel, a hétéves Siennával és a hároméves Saffronnal. „Néha nagyon elszomorodok, amikor csak ülni tudok és nézni őket. El se tudják képzelni, milyen nehéz egy ilyen betegséggel együtt élni. Elhasználja az embert” – sóhajt a kislány. Szerencsére úgy tűnik, hosszú évek után Scarlett legnagyobb álma most valóra válhat, ő is egyike azoknak a keveseknek ugyanis, akiket kiválasztottak, hogy egy különleges műtéten vegyenek részt. Az úttörő eljárás lényege, hogy lazítanak a betegek merev izmain, ami egy fokkal közelebb hozhatja számukra, hogy segítség nélkül járjanak.


Két hetesen nyitott szívműtéte volt – Kép forrása: mirror.co.uk

A kis Scarlett agysérülését egyébként egy veleszületett szívbetegség okozta, ami miatt nem kapott elég oxigént. A kislány agya gyakorlatilag éhezett, míg az életmentő beavatkozásra várt, amit az állapota miatt csak két héttel a születés után tudták elvégezni az orvosok. Ekkora már visszafordíthatatlan agysérülést szenvedett.

Édesanyja, a 34 éves Lisa elmondta, kislánya nagy harcos. Mióta az eszét tudja azért küzd, hogy egyszer majd segítség nélkül járjon. „Nagyon boldog, hogy kiválasztották, hiszen ezzel lehetőséget adnak neki, hogy olyan életet éljen, amiről mindig álmodott.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik