Élet-Stílus

Kirúgták, mert haldokló feleségét ápolta

A szakács azzal vívta ki főnöke haragját, hogy szabadságot vett ki, hogy haldokló feleségével lehessen.

A felháborító eset még tavaly decemberben, tíz nappal karácsony előtt történt. Robert Esselborn, aki éjszakai szakácsként dolgozott a neves amerikai séf, Anthony Paris mellett, telefonhívást kapott, melyben közölték vele, hogy feleségét kórházba kellett szállítani. Az asszony, Barbara aki 17 éve mondott igent Robertnek, súlyos állapotban került kórházba: egy fertőzés támadta meg, és állította le egyesével a létfontosságú szerveit, többek között a tüdejét is.

Az asszony lélegeztető gépre került, ám ez sem mentette meg az életét. Néhány nappal később stroke-ot kapott, ami után orvosai agyhalottnak nyilvánították, és férje kérésére lekapcsolták a gépről.

Képek forrása: Facebook

Ám mintha ez nem lett volna önmagában elég tragédia, Robertnek mindeközben a munkahelyén is komoly harcot kellett vívnia. Főnöke ugyanis szinte félóránként üzenetekkel bombázta: azt akarta tudni, segédje mikor tér vissza dolgozni. Robert elmondása szerint Paris tökéletesen tisztában volt a helyzetével, hiszen korábban már mondta neki, hogy felesége súlyos beteg. Csakhogy egy nappal a feleség halála előtt, december 23-án Parisnál betelt a pohár.

Közölte alkalmazottjával, hogy bár értékeli a munkáját, a hiányzások miatt többet nem tart igényt rá. A férfi most pereli egykori munkáltatóját, szerinte ugyanis jogtalanul bánt vele, az amerikai törvények szerint ugyanis járt neki egy 12 hetes kifejezetten családosoknak járó szabadság hasonló esetekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik