Élet-Stílus

Az orvosok kétszer is lemondtak róla, mégis él

A csöppnyi kislány súlyos szívbetegséggel fejlődött. Édesanyjának orvosai kétszer ajánlották az abortuszt, ő pedig mindkétszer nemet mondott.

„Most biztosan azt gondolják, bolond vagyok. És azt, hogy önző, hiszen világra hoztam egy súlyos beteg babát, aki már élete első óráiban túl volt egy életmentő műtéten” – kezdi az édesanya, aki ennek ellenére nem bánta meg, hogy nem vetette el babáját. „A 20. hétig minden rendben zajlott a terhességemmel, ám a heti vizsgálatok akkor kimutatták, hogy Chanel beteg.”

Az orvosok semmi jóval nem kecsegtették az aggódó édesanyát, Fayt. Elmondták, hogy 50% esélye van annak, hogy a kislány nem éli túl a szülést, de ha túl is éli, még vár rá legalább három életmentő műtét, amibe biztosan belehal. „Hozzátették azt is, hogy a baba várható élettartamára is hat a betegsége, hogy nem élhetne, legfeljebb fiatal felnőtt koráig. Amikor ilyesmit hall az ember, persze, hogy elgondolkodik azon, hogy megszülje-e azt a gyereket.”

Feltartott hüvelykujjal jelezte, hogy minden rendben
Képek forrása: Mirror

Csakhogy Chanel ezen a 20. heti vizsgálaton rúgott először, amit az édesanyja jó jelnek vélt. „Biztos voltam benne, hogy így akarja jelezni, hogy minden rendben lesz. Egy későbbi ultrahangon az orvos újra felajánlotta az abortusz lehetőségét, akkor Chanel feltartott hüvelykujjal jelezte, hogy ne mondjak le róla. Én pedig újra nemet mondtam.”

A brit kislány végül a newcastle-i Freeman Hospitalban született, sürgősségi császármetszéssel. Még 10 perces sem volt, amikor orvosai az első életmentő műtétet végrehajtották rajta, mivel hipopláziás bal szívféllel született, ami azt jelenti, hogy csak a szíve egyik fele vert. „Szörnyű volt, még csak meg sem tudtam fogni, mielőtt elszakították tőlem” – emlékszik vissza Fay, majd hozzáteszi, hét nappal később kislánya egy 7 órás műtéten esett át.

„Most a pillanatnak élünk, és boldogok vagyunk, hogy Chanel velünk van.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik