Élet-Stílus

Barátnője ikreit szülte meg egy nő

Öt sikertelen terhesség, és fájdalmas vetélés után végre kézbe vehette gyermekeit egy amerikai házaspár.

Sandi és Philip Palmisano azóta szeretne gyereket, hogy összeházasodtak. Tudták, hogy egymásnak vannak teremtve, ahogy azt is, hogy egy ilyen komoly „projekt” olykor időbe is beletelik. Ám arra még ők sem számítottak, hogy esetükben ez bizony több mint 10 év lesz.

Kép forrása: Heather Bee Photography

A Nyugat-Virginiában élő amerikai házaspár azután fordult a Washington D.C.-ben lévő termékenységi központhoz, miután természetesen úton évekig nem fogant gyermekük. „Beismertük, hogy nem várhatunk tovább, és hogy segítségre van szükségünk” – mondja a családfő, Philip, aki azután, hogy a napokban először kezébe foghatta az ikreit, végre újra megtanult mosolyogni.

„Már-már úgy tűnt, a végeláthatatlan próbálkozás, a sikertelenség, és a fájdalmas vetélések végül felőrölnek minket, ám aztán megtörtént a csoda. Igazából nem is most, hanem négy évvel ezelőtt, amikor a termékenységi klinika Facebook-oldalán találkoztunk Andreával és férjével, Markkal. Nekik sem lehetett természetes úton gyermekük, ám náluk már az első beültetés is meghozta gyümölcsét. Andrea ikrekkel lett várandós” – mesélte a Today-nek az újdonsült édesapa.

„Tudtuk, hogy a közös sors életre szóló barátságot sző köztünk, ám még így is meglepett minket, amikor a szülés után Andrea azzal keresett meg minket, hogy ha szeretnénk, a mi gyermekeinket is kihordja.” A házaspár nem hitt a fülének, nem is csoda, hogy kellett egy kis idő, mire felócsudtak, mindent átbeszéltek és igent mondtak az ajánlatra.

Az első IVF-kezelés ennek ellenére sikertelennek bizonyult. Mielőtt teljesen feladták volna a reményt, Andrea megkérte őket, hogy próbálják meg még egyszer, és láss csodát, ez a beültetés már sikeres volt: Andrea teherbe esett Palmisanoék ikreivel.

A terhesség teljesen eseménytelenül zajlott, aztán februárban eljött a szülés napja. Sandi bekísérhette Andreát a szülőszobába, sőt, végig ott is maradhatott. „Ott kellett lennie, amikor először sírnak fel a babák” – nyilatkozta Andrea, majd hozzátette, el se tudta volna képzelni, hogy ne legyen ott mellette a szüléskor. Nem sokkal később Sandi és Philip már két egészséges kislánynak örülhettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik