Élet-Stílus

Hallotta, hogy halottá nyilvánítják orvosai – miközben még élt

Sári Veronika
Sári Veronika

újságíró. 2014. 04. 05. 15:29

A lebénult férfi tehetetlenül hallgatta végig, ahogy orvosai arról győzködik szeretteit, hogy ajánlják fel szerveit átültetésre, mert meg fog halni.

A 43 éves, gothenburgi férfi, Jimi Fritze azután került súlyos állapotban a kórházba, hogy otthonában váratlanul agyvérzést kapott. A férfi teljesen lebénult, nem tudott beszélni, azonban – az orvosai várakozásával ellentétben – szinte végig tudatánál volt. Így akkor is, amikor orvosai először találkoztak aggódó családtagjaival, és közölték velük, hogy az agyi vizsgálatok kimutatták, Jiminek nincs esélye az életben maradásra.

A reagálni képtelen férfi kénytelen volt végighallgatni, ahogy orvosai nem csak, hogy lemondanak róla, de egyenesen buzdítják szeretteit, hogy egyezzenek bele abba, hogy Jimi halála után szerveit eltávolíthassák, és a várólistán szereplő betegeknek adományozhassák. A család a férfi szerencséjére a rossz hír után másodvéleményt kért szerettük állapotáról attól az orvostól, aki Jimi kórházba szállításakor épp szabadságon volt.

kórház (kórház, )

Ez a vizsgálat bizonyította, hogy Jiminek jó esélye van a túlélésre. “Rettenetes élmény volt. Csak feküdtem ott, és egy hang sem jött ki a torkomon. Csak a szemeim és a füleim működtek, de azok hibátlanul. Hallottam, ahogy az orvos közli a barátnőmmel, hogy nincs remény, meg fogok halni.”

Az új diagnózis után három hétnek kellett eltelnie, mire Jimi újra tudott beszélni, és el tudta mondani szeretteinek, hogy mindent hallott. “Bele se akarok gondolni, mi történt volna, ha meg tudják győzni a családomat. Ott feküdtem volna magatehetetlenül, míg a szervezetem feladja?” – kérdezi a férfi, aki most bíróságra megy, hogy kártérítést kérjen az őt ért borzalmakért.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.