Élet-Stílus

Egérinvázió miatt bezártak egy New York-i pékséget

A közegészségügyi hatóságok egy vendég videója miatt záratták be a cronut süteményéről híressé vált helyet.

A croissant és az amerikai fánk, a donut keverékeként született, darabonként öt dollárért (1100 forintért) árult édesség – amelyet le is védettek – óriási népszerűséget hozott a cukrászdának tavaly és egy csapásra az egyik legnépszerűbb hely lett New Yorkban.

Pénteken azonban bezáratták: a hatóságok az után jelentek meg a helyen, hogy egy vendég olyan videót tett közzé, amelyen egy egér szalad át a konyhán. A rövid felvétel a YouTube-ra is felkerült. A közegészségügyiek szerint a pékségben súlyos egérinvázió alakult ki, ami szakértői beavatkozást igényel.

A hely a cukrászda tervei szerint hétfőn nyílik meg újra, miután megtörtént a fertőtlenítés és megtörténtek a szükséges javítások annak megakadályozására, hogy a rágcsálók bejussanak. A legutóbbi ellenőrzésen a pékség a lehető legjobb, A-jelű minősítést kapott a hatóságoktól.

Márciusban egy másik ismert létesítmény, a három Michelin-csillagos Per Se étterem került címoldalra, miután a legrosszabb, a bezárást megelőző értékelést kapta a közegészségügytől, mert legalább hét szabályt megsértett. Az ítélet szerint a 300 dolláros menüiről ismert étterem alapvető higiéniás előírásoknak nem felelt meg és többek közt nem tett eleget a dohányzási tilalomnak sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik