Élet-Stílus

Párt keres? Szagoljon hónaljat!

Bármilyen hihetetlen, a másik testszaga olyan hatást képes kiváltani az agyunkban, mint amilyet a drog.

A szag kulcsszerepet játszik a párválasztásban. Még azt is elárulja, hogy a partnerjelölt egészséges-e. A tudósok azt állítják, hogy a másik illata akár drogszerű hatással is lehet az emberre. Ennek alátámasztására úgynevezett “rapidrandit” fognak szervezni, ahol a résztvevők megszimatolhatják egymást.

A szakértők szerint tehát nem érdemes felhúzni az orrunkat a hónaljszagolás gondolatára, mert tényleg segíthet a nagy ő megtalálásában. Azt mondják, hogy az egyéni illat árulkodik az egészségi állapotról, aminek révén óriási szerepet játszik a párválasztásban. Az elmélet tesztelésére különleges randevúsorozatot szerveznek az Edinburghi-i Nemzetközi Tudományos Fesztiválon, ahol a résztvevők megszagolhatják egymás hónalját.

A kizárólag felnőtteknek szánt programot dr. Zoe Cromier bonyolítja, akit elsősorban a hedonizmus és a vonzás tudományos háttere érdekel. “Mindenki a szerelem első látásra kifejezést emlegeti, holott megannyi érzékszerv érintett a folyamatban, amelyek közül a szaglás a legerősebb. Éppen ezért érzékelésen alapuló rapidrandi-sorozatot szervezünk, ahol kiderül, hogy a hang és az illat milyen szerepet játszik a dologban.

Ha kíváncsi, hogy zajlik egy ilyen “randi”, olvassa el a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik