Élet-Stílus

Metrón evő nőket fényképeznek titokban – videó

A Facebook-csoport tagjai részletesen leírják a megfigyelt személy táplálkozásának részleteit.

Mostanában nem telik el nap anélkül, hogy ne futnánk bele újabb idióta online őrületbe. Most például itt van ez: „Nők, akik a metrón esznek” Facebook-csoport.

Nem vicc. A felhasználók, akik tagjai az említett közösségnek, olyan fotókat posztolnak, amelyeken nők épp kajálnak valamely metrójáraton. Ez még nem minden: a kép mellé odaírják az észlelés időpontját, helyét (melyik földalatti melyik állomása), az elfogyasztott étel típusát.

És ez ráadásul nem új hóbort – a csoport épp most lett két és fél éves. Mondhatjuk rá, hogy érdekes vagy vicces; a Women Who Eat On Tubes, azaz WWEOT-tagok szerint ez maga a művészet (mármint ahogy önjelölt David Attenboroughként leírják a megfigyelt személy táplálkozását – mintha valami vadon élő állat lenne); de azért van egy kevésbé poénos oldala is az ügynek. A célszemélyeket nem figyelmeztetik, hogy épp a közel 14 ezres tagságú oldalra készül róluk bejegyzés (rosszabb esetben videó). És – ahogy a Buzzfeed írja – előfordult már olyan eset, hogy egy lefotózott nő megkérte a képét kiposztoló felhasználót, hogy ugyan törölje már a bejegyzést, de erre a user még egyszer kitette a fotót és még a beszélgetésüket is nyilvánosságra hozta, a csoporttagok pedig a lefényképezett nőt kezdték gyalázni – nem akármilyen stílusban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik