Élet-Stílus

A balkezesknek jobban megy a szex

De legalábbis sokkal boldogabbak a szexuális életükkel, mint a jobbkezesek – állíjta egy friss kutatás.

Még a Time magazin online változata is beszámolt arról a friss kutatásról, melynek több mint 10 ezer résztvevőjét azért faggatták a szexuális életéről, hogy kiderüljön, egy tizes skálán mennyire elégedettek azzal. A Lelo brit cég által készített felmérés válaszaiból több meglepő dolog is kiderült, így többek között az is, hogy összefüggés mutatkozik a jobb- és balkezesség, és a kielégítő szexuális élet között.

Bár elsőre furcsának tűnhet, hogy egy olyan, látszólag elhanyagolható dolog, mint az, hogy melyik kézzel nyúlunk a toll után, bármiben befolyásolja az életünket, pláne a szexuálisat, valójában egyáltalán nem az. Elég, ha csak arra gondolunk, hogy a kezesség például utal a dominánsabb agyféltekénkre, az pedig, hogy melyik agyféltekénk domináns sok mindent befolyásol: így például, hogy a számolási és arcfelismerő képességeinket, a logikánkat, a humorunkat, a képzelőerőnket. Még a téri képességeinket is. Akkor a szexuális életünket miért ne befolyásolhatná?

A most készült kutatásban egyébként jelentős különbségek mutatkoztak a jobb- és balkezes válaszadók válaszai között. Míg a balkezes válaszadók nagy többsége (86 százalék) úgy válaszolt arra a kérdésre, hogy “Elégedett-e a szexuális életével”, hogy “teljes mértékben”, illetve “extrém módon elégedett vagyok”. Ezzel szemben a jobbkezeseknek csupán 15%-a mondta azt, hogy meg van elégedve a szexuális életével.

Önnek mi a tapasztalata? Írja meg véleményét kommentben!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik