Élet-Stílus

Szív alakú arccal született az indonéz baba

Az alig kéthetes kisfiú arcát egy hatalmas tumor torzította el. Kétségbeesett szülei mindent megtesznek, hogy összegyűljön a pénz az eltávolításhoz.

“Ami a fiamat illeti, teljesen össze vagyok zavarodva” – nyilatkozta az egyik indonéz lapnak annak a kéthetes kisfiúnak az édesapja, aki egy hatalmas tumor miatt deformálódott koponyával jött a világra. “Csak a sorsban bízhatok” – tette még hozzá a 32 éves farmer, Buasin, akinek a kis Muhammad a második gyermeke.


Képek forrása: The Daily Mail

Mint kiderült, Muhammad édesanyja már a várandóssága elején sejtette, hogy születendő gyermekével valami nincs rendben. “Egészen más volt, mint az első terhességem” – kezdi, majd hozzáteszi: “A negyedik hónaptól kezdve, folyamatosak voltak a rosszulléteim. Míg másnak ilyentájra már elmúlik a reggeli rosszullét, nekem egyre csak rosszabb lett.” Mivel a család a várostól messze, egy nyugat-kalimantani tanány él, a várandós Mailani alig-alig jutott el orvoshoz, így a szükséges gyógyszereket egy közeli kis patikában szerezte be.

“Mit tehettünk volna mást?” – teszi fel a kérdést a kétségbeesett apa, aki elmondta, fiát legkorábban akkor műthetik meg az orvosok, ha három hónapos lesz. A tumor miatt ugyanis a kisfiú koponyája nem záródott be teljesen, így ha most eltávolítják, akkor veszélybe kerülhetne az agya. “A műtétre jelenleg pénzünk sincs, így a feleségemmel mindent megteszünk, hogy a két hónap múlva esedékes műtétre adományokból összegyűjtsük a szükséges összeget” – mondta az apa, aki elárulta, szeretné, ha a régió kormányzata is beszállna a költségekbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik