Élet-Stílus

Oltárhoz vezette 11 éves lányát a haldokló apa

A ceremóniát a kislány születésnapján tartották azért, hogy tudja, milyen érzés, ha az apukája kíséri az oltár elé.

Ezt ugyanis a kis Josie később, majd a valódi esküvőjén már nem tapasztalhatja meg. Édesapja, a 62 éves Jim Zetz ugyanis súlyos beteg. Hasnyálmirigyrákja van, amit hiába kezeltek az orvosok, sajnos nem tudtak meggyógyítani. Jimnek így csupán néhány hónapja, és egy utolsó, közös szülinapja maradt a lányával, amit érthető okból szeretett volna igazán felejthetetlenné tenni.

A miniceremónia ötlete, aminek végén a pap édesapává és lányává nyilvánította a megjelenteket, mégsem Jim fejéből pattant ki, hanem egy fotóséból, név szerint Lindsey Villatoroéból. A fotográfus azután döntött úgy, hogy meglepi a családot a rendhagyó eseménnyel, miután Josietól megtudta, hogy legnagyobb vágya, hogy megtapasztalhassa, milyen érzés, ha az apukája kíséri az oltárhoz.


Kép forrása: lovesongphotography.com

Lindsey ezt követően egy percet sem gondolkodott, és már szervezte is a ceremóniát. Alig 72 óra leforgása alatt beszerezték a ruhát, a csokrot, a papot, sőt, a berendezést és a tortát is, hogy aztán a nagy napon, Josie születésnapján minden készen álljon arra, hogy apukája elkísérhesse az oltár elé. A 11 éves kislány egyébként az utolsó pillanatig nem tudott a meglepetésről: aznap délelőtt még iskolába ment, így csak azután tudta meg mi vár rá, miután hazaért.

A megható és egyben szívszaggató esemény hírét, bármilyen hihetetlen, sokan nemtetszéssel fogadták, szerintük ugyanis nem egészséges, ha egy kislány az apukájával áll az oltár elé. Nekik innen is üzennénk, hogy amennyiben elkerülte volna a figyelmüket, ez a történet nem egy “hagyományos” értelemben vett esküvőről szól, hanem egy kislány és az ő imádott, de haldokló apukájának megható, ünnepélyes búcsújáról, az utolsó közös, és felejthetetlen emlékeik egyikéről.

A ceremónián fotózott képekről rövid videó is készült. Íme:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik