Élet-Stílus

Mentőt hívott édesanyjának a kétéves

A kisfiú még csak most tanul járni, ennek ellenére egy percig sem tétovázott, amikor édesanyja rosszul lett. Azonnal tárcsázott.

A mindössze két éves Riley Ward egy szempillantás alatt Nagy-Britannia ünnepelt hőse, és egyben legfiatalabb segélykérője lett, amikor telefonon értesítette a mentőket, miután édesanyja összeesett. A mama, Dana Henry aznap egész nap gyengének érezte magát, míg végül váratlanul elájult: kiderült, hogy az ájulást egy hatalmas vérrög okozta, ami – ha nincs a kisfia – könnyen kiolthatta volna az életét is.

Szerencsére Riley az anyukája mellett volt, amikor az eset történt. Ahogy Dana a földre esett, járni tanuló kisfia a telefonért iramodott, majd tárcsázta a mentők számát (999-et). A telefonbeszélgetésből, amit rögzített a segélykérő központ is, jól kivehető, amikor Riley azt mondja “Mommy is on the floor”, vagyis, hogy “Anyu a földön fekszik.”


Életet mentett a hős kisfiú
Kép forrása: Mirror

A központ azonnal kiküldte a mentőt a címre, ahol az érkező mentősöket Riley fogadta nagy mosollyal, izgatottan. Paul Staples mentőtiszt később elmondta, a kisfiú nagyon izgatott volt attól, hogy egyenruhások vannak náluk és nagyon érdekelte a felszerelés is, illetve az, hogy éppen mit csinálnak az anyukájával.

A 27 éves édesanyát végül kórházba kellett szállítani, ahol azonnal megműtötték. A gyors beavatkozás mentette meg az életét. “Olyan büszke vagyok a kisfiamra” – nyilatkozta később a BBC-nek, majd azt is hozzátette, Riley már egész kiskora óta állandóan nyomkodja a telefont, ezért döntött úgy neki, hogy már ilyen fiatal korában megtanítja neki, hogyan tud rajta segítséget kérni.

Íme, a központ által rögzített szívszorító telefonbeszélgetés:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik