Élet-Stílus

Legelső szerelmét keresi, hogy ráhagyhassa a pénzét

A 83 éves nyugdíjas kétségbeesetten keresi azt a nőt, akivel hatvan évvel ezelőtt majd négy évig járt együtt.

A Nagy-Britanniában élő Herbert Riley elmúlt néhány hónapja meglehetősen eseménydúsan telt. Az idős férfi szünet nélkül plakátolt, majd telefonált, majd megint plakátolt és megint telefonált. Feltett szándéka ugyanis, hogy közel hat évtized után megtalálja legelső szerelmét, akinek ma már ennyi idő elteltével csak a keresztnevére emlékszik.

A 83 éves férfi a Daily Mirror című brit lapnak elmondta, Reenivel 1955-ben, egy stockporti táncházon találkozott először, és szinte azonnal egymásba szerettek. “Onnantól kezdve szinte elválaszthatatlanok voltunk. Minden héten legalább négyszer, de inkább ötször együtt táncoltunk. Jól éreztük magunkat…” – emlékszik vissza Herbert, majd hozzáteszi, szenvedélyes kapcsolatuk négy év után hirtelen ért véget, amikor Reeni igent mondott egy férfinak, akit akkor még csak hat hete ismert.


Sosem felejtette el az asszonyt
Kép forrása: Mirror

“Harminc évre kilépett az életemből. Nem sokkal később én is megházasodtam, ám alig négy évvel az esküvőnk után, 1963-ban, a feleségem, Margaret leukémiában meghalt. Össze voltam törve” – mondja az egykori mérnök. “Reenit ezután a 80-as évek elején láttam újra, akkor már egy kis pékségben dolgozott, mint eladó. Nem beszéltünk, és mivel nem sokkal később Birminghambe költöztem, nem is láttam őt újra.”

Ám Herbert azóta sem tudta kiverni a fejéből első igazi szerelmét. “Való igaz, már nem emlékszem a vezetéknevére, de azt bizton állíthatom, hogy különleges helye van a szívemben. Soha nem felejtettem őt el” – mondja, majd hozzáteszi, mindent megtesz, hogy megtalálja szerelmét. “Rá akarom hagyni a vagyonom” – mondja, amikor arról kérdezi, miért szeretné megtalálni szerelmét. “A két bátyámnak nem kell a pénzem, a barátaim nagy része pedig halott. Neki akarom adni, amit gyűjtöttem” – mondja könnyek között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik