Élet-Stílus

„Engedjetek férjhez menni, mert talán ez az utolsó lehetőségem!”

Szó szerint könyörgött szüleinek egy 16 éves, hogy engedjék házasodni. Attól rettegett, hogyha várnia kell, súlyos betegsége miatt nem éli meg az esküvőjét.

Iona Lindley alig múlt 16 éves, amikor odaállt szülei elé meglehetősen szokatlan kérésével: engedjék őt férjhez menni, mert fél, hogy ha várnia kell, nem éli majd meg ezt a napot. A kamaszlány születése óta cisztás fibrózisban szenved, egy olyan örökletes, genetikai betegségben, ami egyrészt túlzott váladéktermelést okoz a külső elválasztású mirigyekben, másrészt súlyos légúti és emésztőrendszeri szövődményeket okoz.

A betegség az orvostudomány mai állása szerint nem gyógyítható, ám a korai diagnózisnak és a pontos gondozási tervnek köszönhetően jelentősen javulhat a beteg életminősége és meghosszabbítható a várható élettartama is. Ennek ellenére a cisztás fibrózisban szenvedők egy jelentős része nem éli meg a 30. életévét.


Képek forrása: Daily Mail

Iona belegondolni sem akart abba, hogy emiatt a betegség miatt soha nem mehet férjhez. Így amikor barátja – akit a chaten ismert meg – 9 hónap után megkérte a kezét, egy pillanatig se habozott, és azonnal igent mondott. „A szülők meggyőzése már nem volt ilyen egyszerű” – meséli a mosolygós lány, aki egy évvel az esküvő után azért hozta nyilvánosságra történetét, hogy felhívja a figyelmet arra a kegyetlen betegségre, amiben ő is szenved.

„Laurie és az én szüleim is túl fiatalnak tartottak minket ahhoz, hogy a saját lábunkra álljunk. Több napon keresztül győzködtem őket, végül már könyörögtem is, hogy beleegyezzenek.” Bármilyen hihetetlen, Ionának végül sikerült elérnie, hogy szülei rábólintsanak az esküvőre, és hozzáadják lányukat a 17 éves Laurie Kestevenhez. „Anya megtanította neki, mit kell csinálnia, ha fulladok, és felkészítette mindenre, amivel a betegségem járhat.”

„Az elején persze mindenki kiakadt, de mára mindannyian csak támogatnak minket” – mondta el a boldog férj, aki hozzátette, Iona egész életében szenvedett a betegsége miatt, és igenis jár neki a boldogság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik