Élet-Stílus

Szájból-szájba lélegeztetéssel mentették meg a jaguárbébit

A lelkiismeretes állatorvos azután kezdte mesterségesen lélegeztetni a kölyköt, hogy császármetszéssel a világra segítették.

Vérfagyasztó pillanatoknak lehettek tanúi az egyik spanyol állatklinika dolgozói, ahol az orvosok egy nem mindennapi császármetszés során egy ritka jaguárkölyköt segítettek a világra. A beavatkozásra azért volt szükség, mert a madridi állatkert nőstényjaguárja, Xena előző két kölykét közvetlenül a szülés után megölte.

Kép forrása: The Daily Mail

A gondozók most szerették volna elejét venni a pusztításnak azzal, hogy Xenát még a szülés beindulása előtt megcsászározzák, a kölyköt pedig az állatkert munkatársaira bízzák. Az eljáráshoz a vemhes nagymacskát a szintén Madridban lévő El Bosque Állatkórház fogadta, ahol egy 12 fős orvosi stáb gondoskodott arról, hogy minden a legnagyobb rendben menjen.

Sokáig úgy nézett ki, hogy a beavatkozás minden komplikáció nélkül lezajlik, ám amikor az orvosok kiemelték a kölyköt, kiderült, hogy a kis hím, akit később Alinak neveztek el, nem lélegzik. Az orvosi stáb azonnal a segítségére sietett: injekcióval próbálták beindítani a szívét, balonnal lélegeztették, de nem tudták újraéleszteni. Ekkor lépett akcióba a stáb egyik elhivatott orvosa, aki megkezdte a szájból-szájba lélegeztetést.

Szerencsére Ali szíve néhány perc múlva elkezdett verni. A drámai újraélesztésről készült egy videó is, amit most ön is megnézhet:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik