Élet-Stílus

Méteres patkány terrorizálta a svéd családot

A hatalmas rágcsáló átrágta magát a ház falán, hogy végül a család mosogatógépe mögé költözzön be.

„Még soha életemben nem láttam ekkora patkányt, mint ez” – jelentette ki a svéd Aftonbladet című lapnak az édesapa, azután, hogy a rágcsálóirtók végeztek hatalmasra nőtt albérlőjükkel. A patkány, ami a Bengtsson-Korsas család mosogatógépe mögött húzta meg magát és új otthonához a ház falán is hajlandó volt keresztülrágni magát, valóban rekordméretű volt: az orra hegyétől a farka végéig több mint száz centis volt.

Képek forrása: Facebook

A családfő az interjúban elmondta, halvány fogalmuk sem volt arról, hogy patkányuk van, amíg a macskájuk el nem kezdett furcsán viselkedni. „Egyszer csak azt vettük észre, hogy Enok látványosan kerüli a konyhát. Még enni sem volt hajlandó bejönni, pedig korábban a konyha a kedvenc helyisége volt. Arra gondoltunk, biztos van néhány egerünk, ezért kergült meg…” – tette hozzá.

Néhány nap múlva azonban kénytelenek voltak szembenézni valódi albérlőjükkel. „Még most is összeszorul a gyomrom, ha rá gondolok” – kezdi Signe Bengtsson-Korsas, majd folytatta: „Épp a szemetet készültem kivinni, amihez megemeltem a kukát, és akkor… Akkor valami megmozdult mellette, majd átszaladt a konyhán. Hatalmas volt, és ijesztő, nem csoda, hogy azonnal felugrottam a konyhaasztalra.”

A család ezután értesítette a rágcsálóirtókat, akik a patkány mérete miatt ipari méretű csapdákat helyeztek ki az egész lakásban. Alig egy nap elteltével jelzett az egyik. „Nem döglött meg azonnal. Olyan erős volt, hogy miután a csapda rázáródott, még el tudott menekülni egy láda alá. Végül ott fulladt meg” – mesélte az apa, aki megfogadta, mostantól jobban odafigyel majd macskája viselkedésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik