Élet-Stílus

Olaszország is behódolt a macskáknak

Budapest, Berlin, Párizs és Madrid után már Olaszországnak is van saját macskakávézója.

Az olasz bár, csakúgy mint az összes többi szerte a világon, állatbarátoknak, de közülük is elsősorban a macskák rajongóinak készült azért, hogy legyen végre egy hely, ahol akár munka közben is élvezhetik kedvenc bársonytalpúik társaságát, és kedvükre kényeztethetik őket.

Az olasz macskakávézó, noha kétségtelenül látványos, egyáltalán nem eredeti ötlet. Már Európában is több hasonló van, hogy Amerikáról és a Távol-Keletről már ne is beszéljünk. Ez utóbbi egyébként a macskakávézók bölcsőjének számít, az ötlet, hogy egy légtérben hódoljunk a kávé és a macskák iránti szerelmünknek innen indult világhódító útjára.

Azt hihetnénk, hogy az ötletért a furcsaságairól híres Japánnak köszönhetjük, de nem. Az első kávézó Tajvanban nyitotta meg a kapuit, innen vitték a hírét Japánba, ahol rövid idő alatt mindjárt 39 is nyílt belőle.


Budapesten is van, a képekért kattintson a cicusra!
Fotó: Kummer János

Bármilyen hihetetlen, macskakávézó tekintetében Budapest igencsak előkelő helyet foglalunk el az európai országok tekintetében: az első ilyen hely még tavaly év elején nyitott meg, a bécsi kávézó után másodikként a kontinensen. A budapesti CatCafét tavaly mi is meglátogattuk, az élményeinkről a riportot ide kattintva olvashatja el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik