Élet-Stílus

Kutyáik hozták össze a vak szerelmeseket

A gazdik csak azért kezdtek találkozgatni, mert azt akarták, hogy a kutyáik minél több időt tölthessenek egymással.

Ez a most következő, már-már hihetetlen love-story még 2012. márciusában kezdődött, egy kifejezetten vakvezető kutyák számára meghirdetett, Nagy-Britanniában tartott tréningen. Amikor az eseményt meghirdették, az 50 éves Claire Johnson és az 51 éves Mark Gaffey is azonnal jelentkezett kutyájával, mert mindketten úgy érezték vakvezetőjükre ráfér a társaság és a továbbképzés is.

Kép forrása: The Guide Dog for The Blinds Associations

Nos, a két hetes tréning alatt a két kutya, Claire Venice nevű segítője, illetve Mark Rodd nevű kutyája gyakorlatilag már az első pillanatban egymásra hangolódott. Később a kutyák trénere elmondta, még soha nem látott korábban olyan összhangot, ami eközött a két kutya között másodpercek alatt kialakult. Venice és Rodd a két hét alatt gyakorlatilag elválaszthatatlan lett: együtt ettek, együtt játszottak. Velük együtt pedig gazdáik is.

Mialatt kutyáik ismerkedtek, Claire és Mark is jobban összeismerkedett, sőt, arra is rájöttek, hogy a brit SToke-on-Trentben csupán néhány sarokra laknak egymástól. Így hát elhatározták, szerelmes kutyáik kedvéért a tréning után is össze-összefutnak majd. A találkák egyre rendszeresebbé váltak, a gazdik pedig egyszer csak azt vették észre, már nem kizárólag a kutyák miatt várják a következő „randit”.

Mark ezután hamar szerelmet vallott Claire-nek, aki megkönnyebbült a vallomás hallatán, hiszen már ő is régóta hasonlóan érzett. A szerelmesek végül két évvel a különös megismerkedésük után, néhány napja házasodtak össze. A ceremónia után Claire a BBC riporterének elmondta, 100%-ig biztos benne, hogy boldogságukat a kutyáiknak köszönhetik. „Éppúgy, mint a kutyáink, mi is lelkitársak vagyunk.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik